search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:52
MENU CLOSE

Τέλος από τη Ferrari ο Λούκα Ντι Μοντετζέμολο

10.09.2014 08:50
Τέλος από τη Ferrari ο Λούκα Ντι Μοντετζέμολο - Media

Μετά από 23 ολόκληρα χρόνια η Ferrari αποκτά νέο αφεντικό. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο Λούκα Ντι Μοντετζέμολο πρόκειται να αποτελέσει παρελθόν από τον προεδρικό θώκο της ιταλικής εταιρείας

Μετά από 23 ολόκληρα χρόνια η Ferrari αποκτά νέο αφεντικό. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο Λούκα Ντι Μοντετζέμολο πρόκειται να αποτελέσει παρελθόν από τον προεδρικό θώκο της ιταλικής εταιρείας έχοντας συνδέσει την παρουσία του στην ιταλική εταιρεία με μεγάλες επιτυχίες.
 
Μάλιστα, έγινε γνωστός και ο νέος πρόεδρος της Ferrari, ο οποίος θα είναι ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler, η οποία κατέχει το 90% της Ferrari.
 
«Είναι το τέλος μιας εποχής. Αποφάσισα να αποχωρήσω από τη θέση του Προέδρου μετά από 23 υπέροχα χρόνια», άρχισε τις δηλώσεις του ο Μοντετζέμολο και συνέχισε:
 
«Αρχικά, να πω ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους της Ferrari στις εγκαταστάσεις, τα γραφεία, στις πίστες και σε όλα τα σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Είναι πραγματικά οι αρχιτέκτονες της ανάπτυξης της εταιρίας, έχουμε μαζί πολλές αξέχαστες νίκες. Θέλω να πω ένα μεγάλο αντίο και ευχαριστώ σε όλους τους τεχνικούς και εμπορικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι σκέψεις μου είναι στους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι πάντα μας στήριζαν με ενθουσιασμό, κυρίως στις πιο δύσκολες στιγμές μας. Ήταν μεγάλη μου τιμή που ήμουν στην ηγεσία. Η Ferrari μαζί με την οικογένεια μου ήταν τα δύο πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μου», κατέληξε.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος είχε διαψεύσει με δηλώσεις του πριν από το γκραν-πρι στην Μόντσα ότι πρόκειται να αποχωρήσει από την Ferrari.
 
«Είδα και άκουσα πολλές φήμες σχετικά με εμένα και αυτό συμβαίνει πολύ συχνά το καλοκαίρι στην Ιταλία. Αυτή τη φορά όμως παράγινε. Συνεχίζω να δουλεύω και δεν ήρθα εδώ για διακοπές. Έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικούς μήνες. Τον περασμένο Μάρτιο είπα στους μετόχους και στους ανθρώπους της Ferrari, που κάθε άνδρας και γυναίκα στη Ferrari είναι το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής μου, ότι είμαι έτοιμος να δεχτώ άλλα τρία χρόνια και δεσμεύτηκα απέναντί τους», είχε τονίσει το Σάββατο σε μια πρόθεσή του να βάλει τέλος στις φήμες.
 
Ωστόσο μετά το γκραν-πρι και την νέα κακή παρουσία της Ferrari, ο Μαρκιόνε είχε πετάξει το… γάντι στον Μοντετζέμολο.
 
«Η Ferrari είναι για να κερδίζει στη Formula 1. Δεν θέλω να βλέπω τους οδηγούς μας στην 7η και στη 12η θέση. Βλέπω την ‘κόκκινη ομάδα’ να έχει τους καλύτερους οδηγούς, εκπληκτικές εγκαταστάσεις, πραγματικά καλούς μηχανικούς, βλέπω όλα αυτά και σκέφτομαι ότι έχουμε να κερδίσουμε από το 2008…», ήταν τα λόγια του.
 
 
Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:52