search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:00
MENU CLOSE

Άμεσους διορισμούς ζητούν οι εκπαιδευτικοί

10.09.2014 09:27
Άμεσους διορισμούς ζητούν οι εκπαιδευτικοί - Media

Στα τεράστια κενά που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν.

Στα τεράστια κενά που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν.
 
Όπως τόνισαν, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά είναι 6.000 και στη Δευτεροβάθμια 3.000. «Οι μαθητές θα είναι χωρίς εκπαιδευτικούς γι’ αυτό και ζητάμε άμεσους διορισμούς και όχι μερεμέτια και μπαλώματα»,  υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χαράλαμπος Κόκκινος, τονίζοντας πως μόλις το 2% του ΑΕΠ της χώρας δίνεται στην Παιδεία. Παράλληλα, σημείωσε πως δεν πρέπει να περάσει καμία αξιολόγηση.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμις Κοτσιφάκης, κατηγόρησε τόσο τη συγκυβέρνηση όσο και την τρόικα πως έχουν οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού την εκπαίδευση, ζητώντας άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ειδάλλως «το πρόβλημα δεν λύνεται». «Έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές στην εκπαίδευση και αυτό φάνηκε με την τράπεζα θεμάτων, που επιδίωξε να διώξει τους μαθητές από το Λύκειο» ,σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.
 
Εξαπέλυσαν επίθεση στον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντας πως οι 16.000 αναπληρωτές που «υποσχέθηκε» δεν θα προσληφθούν μέχρι το τέλος του μήνα, κάτι που θα οδηγήσει στην όξυνση του προβλήματος, καθώς σε αρκετά περιφερειακά σχολεία υπάρχουν ελάχιστοι καθηγητές. Ανέφεραν ακόμη πως ο υπουργός τους είπε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης τους να «ζήσουν με 500 κενά γιατί μόνο τόσα υπάρχουν». «Δεν υπολογίζει ο υπουργός και τα κενά που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της χρόνιας, ούτε τα κενά στα ΕΠΑΛ που υπάρχουν από πέρσι», είπε ο κ. Κοτσιφάκης.
 
Στο Καστελόριζο, όπως κατήγγειλαν οι δάσκαλοι, δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος ούτε νηπιαγωγός, ενώ ο υπουργός «θα εμφανιστεί με ελικόπτερο» για την εποπτεία των ακριτικών νησιών. Ακόμη ένα παράδειγμα που καταδεικνύει το πρόβλημα είναι ένα Γυμνάσιο στον Έβρο που έχει μόλις έναν διευθυντή και δύο καθηγητές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:59