search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:23
MENU CLOSE

H «Μικρά Αγγλία» πάει… για Όσκαρ

10.09.2014 12:41
H «Μικρά Αγγλία» πάει… για Όσκαρ - Media

Το συγκινητικό δράμα εποχής του Παντελή Βούλγαρη, «Μικρά Αγγλία» αποτελεί επίσημα, την ελληνική συμμετοχή για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στην 87η ετήσια τελετή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 
Το συγκινητικό δράμα εποχής του Παντελή Βούλγαρη, «Μικρά Αγγλία» αποτελεί επίσημα, την ελληνική συμμετοχή για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στην 87η ετήσια τελετή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
 
Η «Μικρά Αγγλία», βασισμένη στο ομώνυμο και βραβευμένο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάννη, αφηγείται τη ζωή των γυναικών της Άνδρου, κατά τη δεκαετία του ’30 και ’40.
 
Τον περασμένο Απρίλιο η «Μικρά Αγγλία» απέσπασε 6 Βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με σημαντικότερο αυτό της Καλύτερης Ταινίας της χρονιάς. Βραβεύτηκε επίσης για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη φωτογραφία, τον ήχο και το μακιγιάζ. Δύο μήνες αργότερα το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σανγκάης επιφύλαξε για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη τριπλή βράβευση: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Πηνελόπη Τσιλίκα (στο ρόλο της Όρσας).
 
Με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου του 2014, οι χώρες υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στην Ακαδημία, η οποία μέσα στον Οκτώβριο θα αποφασίσει ποιες από αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπουν στην τελική λίστα από την οποία θα προκύψει η λίστα των εννιά φιναλίστ τον Ιανουάριο του 2015 και στα τέλη του ίδιου μήνα η τελική πεντάδα του Όσκαρ Καλύτερης Ξένόγλωσσης Ταινίας.
 
Η τελευταία φορά που ελληνική ταινία βρέθηκε στην πεντάδα των υποψήφιων ταινιών για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ήταν το 2010, ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου.
 
Και οι υπόλοιπες συμμετοχές που διεκδικούν το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
 
Μέχρι στιγμής, η Τουρκία έχει υποβάλλει το «Winter Sleep» του Νουρί Μπιλγκέ Τσειλάν, η Πολωνία το «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι, η Ρουμανία το «The Japanese Dog» του Τούντορ Κριστιάν Γκιουργίου, η Κροατία το «Cowboys», η Ουγγαρία το «White God» του Κορνέλ Μουντρούσκο, η Γερμανία το «Beloved Sisters» του Ντόμινικ Γκραφ, η Σουηδία το «Turist», το Λουξεμβούργο μ το «Never Die Young», το Νεπάλ με το «Jhola» και η Σερβία κατεβαίνει με το «See you in Montevideo».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21