search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:00
MENU CLOSE

ΚΝΕ: «Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Φύσσα – Δεν ξεχνάμε!»

11.09.2014 06:57
ΚΝΕ: «Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Φύσσα - Δεν ξεχνάμε!» - Media

Να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου καλεί μαθητές και φοιτητές η ΚΝΕ ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η πρώτη μέρα του 40ου Φεστιβάλ της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-20 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση, θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

 
Να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου καλεί μαθητές και φοιτητές η ΚΝΕ ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η πρώτη μέρα του 40ου Φεστιβάλ της, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-20 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση, θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, έχει ως εξής:
 
«Δεν ξεχνάμε!
 
Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ενώ μερικές μέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί επίθεση σε αγωνιστές εργάτες, μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, από τους τραμπούκους – δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
 
Για αυτόν το λόγο την πρώτη μέρα του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – "Οδηγητή", που θα γίνει στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη, την αφιερώνουμε στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, την αφιερώνουμε στα θύματά του. Με αφιερώματα, συναυλίες και εκδηλώσεις, σε όλες τις σκηνές και τους χώρους του Φεστιβάλ.
 
Για αυτόν τον λόγο καλούμε τους νέους και τις νέες της Αθήνας και του Πειραιά, όλης της Αττικής, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στις 18 Σεπτέμβρη, να ενώσουμε τη φωνή μας για να ακουστεί από χιλιάδες: "Χρυσή Αυγή, ρουφιάνοι των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών". Να θυμηθούμε τον Παύλο τραγουδώντας "(…) δεν θα δακρύσω, μα ούτε και θα φοβηθώ, δεν θα αφήσω να μου κλέψουν τα όνειρά μου…".
 
ΕΙΣΤΕ Η ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
 
Την ίδια μέρα καλούμε τους μαθητές και τους σπουδαστές στους χώρους εκπαίδευσης, να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, να οργανώσουν δραστηριότητες ενταγμένες στην προσπάθεια να αντιμετωπίζουμε σταθερά το δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη, στις 6 μ.μ.
 
Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει.
 
Το σύστημα πότε τους "αμολάει" και πότε τους "μαζεύει" όπως τώρα, ανάλογα με τα συμφέροντά του. Η εγκληματική – φασιστική δράση όμως δεν "ξεπλένεται", ούτε θα αντιμετωπιστεί από το σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής, με τις οποίες διαπλέκεται. Ενώ τα συμφέροντα που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν, παραμένουν.
 
Για ποιους έστηναν δουλεμπορικά γραφεία για να δουλεύει ο κόσμος για ένα κομμάτι ψωμί; Για βιομηχάνους.
 
Για ποιους έστηναν εθνικιστικό σωματείο στη Ζώνη του Περάματος για να ρίξουν τα μεροκάματα; Για μεγαλοεργολάβους. Αυτοί τους όπλισαν το χέρι.
 
Για ποιους ζητούσαν νέα προνόμια μέσα στη Βουλή; Για τους εφοπλιστές, που κάνουν μπίζνες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι οικογένειές μας φτωχαίνουν καθημερινά.
Στο συλλογικά οργανωμένο αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, κόντρα στο σύστημα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους, βρίσκεται η λύση.
 
Πάρε μέρος στις 18 Σεπτέμβρη, στην πρώτη μέρα του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – "Οδηγητή", που είναι αφιερωμένη στην πάλη κατά του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά!
 
Πάρε μέρος σε όλες τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:59