search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:50
MENU CLOSE

Υπουργός Εσωτερικών της ΕΕ ο Αβραμόπουλος – Όλες οι αρμοδιότητες και τα ποσά που θα διαχειρίζεται

11.09.2014 07:12
Αβραμόπουλος: Κοινό ευρωπαϊκό σύστημα για τη μετανάστευση και το άσυλο - Media

«Υπουργός Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αυτή είναι η ουσιαστική αρμοδιότητα που ανέθεσε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. 

 (Αναδημοσίευση από την Αυγή/ Γ. Δαράτος)
 
«Υπουργός Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αυτή είναι η ουσιαστική αρμοδιότητα που ανέθεσε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.
 
Η υπόθεση του ελέγχου της μετανάστευσης στις χώρες –μέλη της Ένωσης βασίζεται σε έναν τεράστιο και πολύπλοκο μηχανισμό με εκτεταμένες αρμοδιότητες στον έλεγχο της μετανάστευσης, το Κοινό Ευρωπαϊκό σύστημα παροχής ή όχι Ασύλου, τον έλέγχο των συνόρων των χωρών που είναι ενταγμένες στο σύστημα –ζώνη του Σένγκεν και την παροχή θεωρήσεων διαβατηρίων εισόδου σ’ αυτό από αλλοδαπούς, την εσωτερική ασφάλεια, το οργανωμένο έγκλημα, το εμπόριο λευκής σαρκός, την αντιμετώπιση κάθε είδους κρίσεων και την τρομοκρατία, τον συντονισμό της συνεργασίας μεταξύ των αστυνομιών των χωρών της Κοινότητας, καθώς και μία σειρά υποθέσεων που εμπίπτουν στον τομέα των διεθνών σχέσεων.
 
Ο Δ. Αβραμόπουλος θα έχει στη διάθεσή του ένα προϋπολογισμό ύψους 9,26 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, εκ των οποίων τα 6,9 δισ. ευρώ προορίζονται για τη χρηματοδότηση της παροχής ασύλου, τη μετανάστευση, τη διατήρηση της εσωτερικής ασφάλειας και τον ασφαλή έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Στους πόρους αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και όσοι θα διατεθούν γι αυτούς ή ανάλογους σκοπούς από διεθνείς οργανισμούς που συνεργάζονται με την Κομισιόν.
 
Η δράση του Έλληνα επιτρόπου θα υποστηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που διαθέτει σήμερα 300 ευρωυπαλλήλους  υπό τον γενικό διευθυντή, τον Γερμανό Ματία Ρούτε. Αν εξαιρέσουμε μια Κύπρια, κανένας Έλληνας δεν κατέχει κρίσιμη θέση στα 28 διευθυντικά αξιώματα αυτής της Γενικής Διεύθυνσης.
 
Ο Δ. Αβραμόπουλος και οι υπηρεσίες του θα ελέγχουν τη λειτουργία και τον συντονισμό της γνωστής μας δύναμης ταχείας επέμβασης στα εξωτερικά σύνορα της Κοινότητας της Frontex, της Europol που συντονίζει σε κοινοτικού ενδιαφέροντος δράσεις τις ευρωπαϊκές αστυνομίες, το Κέντρο Καταγραφής ναρκωτικών και ναρκομανών κλπ.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:43