search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:28
MENU CLOSE

Και επίσημα αποχωρούν από τη ΔΗΜΑΡ 24 στελέχη της Κ.Ε. του κόμματος

11.09.2014 11:02
Επίκαιρη επερώτηση από τη ΔΗΜΑΡ για τη συνταγματική αναθεώρηση - Media

Όπως είχαν προαναγγείλει, είκοσι τέσσερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, ταυτόχρονα, την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Όπως είχαν προαναγγείλει, είκοσι τέσσερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, ταυτόχρονα, την αποχώρησή τους από το κόμμα.
«Εδώ και πολύ καιρό βρισκόμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές της ηγετικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίες υπονομεύουν τα συμφωνημένα από την ίδρυση φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κόμματος. Οι πολιτικές επιλογές του κόμματος που συνιδρύσαμε οδήγησαν σταδιακά στην αναίρεση δομικών χαρακτηριστικών του και στην εγκατάλειψη των διακηρυγμένων στόχων του. Το περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι επιλογές αυτές είναι απολύτως ασφυκτικό, τόσο για εμάς όσο και για το ίδιο το κόμμα» τονίζουν σε κοινή τους δήλωση και προσθέτουν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απλώς πιστοποίησε το προφανές, που μόνον η ηγεσία αρνείται να δει ή να παραδεχθεί.
Σχετικά με το επικείμενο συνέδριο που έχει αποφασιστεί για τις αρχές Οκτωβρίου, όπου κλήθηκαν και από τον Φώτη Κουβέλη να πάρουν μέρος, τονίζουν ότι «τα συνέδρια στην Αριστερά γίνονται είτε για να μιλήσουν τα μέλη τού κόμματος, είτε για να σιγήσουν. Το επερχόμενο- ένα «συνέδριο ηγεσίας και όχι κόμματος- ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Δηλώσαμε εξ αρχής ότι δεν θα συμπράξουμε σ' ένα τέτοιο συνέδριο. Το εννοούσαμε».
Δηλώνουν ότι εμμένουν σε όλες τις ιδρυτικές διακηρύξεις της ΔΗΜΑΡ και θα συνεχίσουν να τις υπηρετούν.
 
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Δημήτρης Βαρελάς, Νίκος Γαλανόπουλος, Ανδρέας Γιάνναρος, Δημήτρης Δερμιτζάκης, Κατερίνα Επιτροπάκη, Ηλίας Ζαράνης, Γωγώ Κανελλοπούλου, Γρηγόρης Καραγρηγορίου, Μαρία Καραφέρη, Ξένος Κελαϊδίτης, Ελένη Κεχαγιόγλου, Μυρσίνη Λιοναράκη, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Μανδαράκης, Γιάννης Νικολάου, Άστριντ Ζωή Όκλαντ, Χαρά Παπαϊωάννου, Γιώργος Πιέρρος, Χαΐμ Πολίτης, Φιλιώ Πολυμενάκου, Θοδωρής Τριανταφύλλου, Γιώργος Τσακνιάς, Ντόρα Τσικαρδάνη και Κώστας Χαϊνάς.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23