search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:40
MENU CLOSE

Συνελήφθησαν έξι άτομα από διεθνές κύκλωμα πλαστογραφίας στην Ελλάδα

11.09.2014 13:35
Συνελήφθησαν έξι άτομα από διεθνές κύκλωμα πλαστογραφίας στην Ελλάδα  - Media

Έξι μέλη διεθνούς κυκλώματος πλαστογραφίας και διακίνησης εγγράφων χωρών του Σένγκεν (διαβατήρια, ταυτότητες, κλπ) συνελήφθησαν στην Ελλάδα, από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης υπο την εποπτεία της EUROPOL.

Έξι μέλη διεθνούς κυκλώματος πλαστογραφίας και διακίνησης εγγράφων χωρών του Σένγκεν (διαβατήρια, ταυτότητες, κλπ) συνελήφθησαν στην Ελλάδα, από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης υπο την εποπτεία της EUROPOL, με την κωδική ονομασία «GEO», την οποία οργάνωσε η Γερμανική Αστυνομία στη Βαυαρία και συμμετείχαν οι διωκτικές αρχές της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας.
 
Συνολικά συνελήφθησαν 38 άτομα στις παραπάνω χώρες, από δε την ΕΛΑΣ έγιναν έρευνες σε πέντε σπίτια στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και συνελήφθησαν τα έξι άτομα, γεωργιανής υπηκοότητας.
 
Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη του παράνομου δικτύου, χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών, έστελναν με δέματα τα πλαστά έγγραφα σε παραλήπτες (κυρίως γεωργιανής ή ρωσικής υπηκοότητας), σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και εξασφάλιζαν έτσι τη διαμονή τους στις χώρες αυτές, χωρίς νόμιμη άδεια παραμονής.
Από τους έξι συλληφθέντες στην Ελλάδα, οι τρεις κατηγορούνται για πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και οι υπόλοιποι διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:38