22/10/2019 18:39:57
26.10.2009

Όσοι πιστοί…, τσιμπηθείτε…

Όσοι πιστοί…, τσιμπηθείτε…  - Media

Αν επιθυμείς τη Δημόσια Υγεία, πρέπει να προετοιμάζεσαι για πανδημία. Αυτό ήταν το αξίωμα που καθόρισε την πολιτική του ΥΥΚΑ τους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί το ΕΣΥ να μην ευτύχησε στα χέρια του Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά η Η1Ν1 ακόμα τον σκιάζεται κι αλλάζει δοκιμαστικούς σωλήνες για να τον αποφύγει.

3.500.000 εκατομμύρια εμβόλια παραγγέλθηκαν υπό το κράτος του ανοιξιάτικου και καλοκαιρινού γριποτρόμου και τώρα ήρθε η ώρα, εφόσον ανήκουμε στην κατηγορία των εμβολιολατρών και όχι των εμβολιοκλαστών, να τρυπηθούμε…

10 με 25 Νοεμβρίου θα αρχίσει επίσημα ο λαϊκός εμβολιασμός, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Πανδημίας και θα αφορά στις πλέον ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας, εγκύους 2ου και 3ου μήνα, βρεφονηπιοκόμους ή γενικώς άτομα που φροντίζουν μωρά έως έξι μηνών και μεγάλο μέρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού). Το δεύτερο στάδιο των εμβολιασμών έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο. Μαζί με το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που θα πάρει εκείνες τις μέρες εκλογική αντιβίωση για να’ χει ανοσία στις εσωκομματικές αντεγκλήσεις, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, οι υγιείς άνδρες και γυναίκες 15-40 ετών, οι υγιείς άνδρες και γυναίκες 40-50 και τέλος, οι ενήλικες 50-60ετών. Οι εναπομείνασες κατηγορίες (κάτω των 15 και άνω των 60) θα εξυπηρετηθούν τελευταίες. Για τους χώρους του εμβολιασμού θα δοθούν σαφείς οδηγίες προσεχώς. Το πιθανότερο είναι πάντως να διενεργηθεί σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Ιατρεία, Νομαρχίες, αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολεία.

Οι «χρήστες» θα παίρνουν φεύγοντας και ένα δελτίο του ΕΟΦ στο οποίο θα καλούνται να σημειώσουν τις παρενέργειες που τυχόν θα βιώσουν. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι α) θα είναι σε θέση να το πράξουν και β) ότι οι παρενέργειες δε θα είναι μακροπρόθεσμες και αποσυνδεδεμένες από την εμπειρία του εμβολιασμού.

Εμείς από την πλευρά μας να θυμίσουμε ότι η τήρηση των κανόνων υγιεινής,  η καλή διατροφή (φρούτα, λαχανικά, λιπαρά ψάρια κλπ) και η ξεκούραση αποτελούν  σωτήριες αμυντικές επιλογές …

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.