search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:33
MENU CLOSE

Πώς θα είναι η Αθήνα μετά την ανάπλαση της Πανεπιστημίου (Video)

12.09.2014 09:10
Πώς θα είναι η Αθήνα μετά την ανάπλαση της Πανεπιστημίου (Video) - Media

Μια καλύτερη πόλη για τους κατοίκους της οραματίζεται ο γ.γ. Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, η οποία θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις στο κέντρο, ριζικές κυκλοφοριακές αλλαγές και πολλά… φυτά.

Μια καλύτερη πόλη για τους κατοίκους της οραματίζεται ο γ.γ. Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, η οποία θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις στο κέντρο, ριζικές κυκλοφοριακές αλλαγές και πολλά… φυτά.
 
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από την Αμαλίας και θα φθάσουν μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου. Οι δρόμοι, όπως είναι η Ρήγα Φεραίου, ή η Πεσμαζόγλου, θα είναι πεζόδρομοι, η Ομόνοια θα αποκτήσει τη νεοκλασική της μορφή, όπως ήταν παλαιότερα, θα γίνει ανάπλαση της Πλατείας Δικαιοσύνης και το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν κλείνουμε την Πανεπιστημίου. Η Ακαδημίας θα έχει αντίστροφη κίνηση, δηλαδή τα αυτοκίνητα δεν θα ανεβαίνουν, αλλά θα κατεβαίνουν και αυτό στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προανέφερα. Η Σταδίου θα συνδεθεί με την Πειραιώς. Από την Πειραιώς θα έρχονται και θα κατευθύνονται προς το Σύνταγμα μέσω της Σταδίου. Δεν κλείνουμε το κέντρο. Θα υπάρχουν διαμπερείς κινήσεις, π.χ. η Μπενάκη, η Ομήρου για τα λεωφορεία θα επιτρέπουν και τη διαμπερή κίνηση σε κάποια σημεία. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει πρόσβαση για τα ΙΧ να ξεφορτώνουν, για τα λεωφορεία, για τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας των καταστημάτων.
 
Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο γραμμικό πάρκο, όπου θα φυτευτούν 800 δένδρα και φυτά. Σύμφωνα με τις μελέτες, συνεχίζει ο Σ. Σιμόπουλος, το καλοκαίρι π.χ. θα έχουμε μια μέση πτώση της θερμοκρασίας έως 2-3 βαθμούς.
«Επίσης, θα γίνει ένα έργο αντιπλημμυρικό, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, σίγουρα το μεγαλύτερο νοτιανατολική Ευρώπη, μέσα από το οποίο ουσιαστικά καλύπτουμε ένα επιπλέον πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας.»
 
Δείτε το βίντεο:
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:33