31/05/2020 04:41:04

Για παιχνίδια «χειραγώγησης μετοχών» ελέγχεται το bankingnews.gr

Για παιχνίδια «χειραγώγησης μετοχών» ελέγχεται το bankingnews.gr - Media

Αναδημοσίευση από την ''Εφημερίδα των Συντακτών''
 
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά από την ΕΣΗΕΑ να εξετάσει τις πρακτικές του οικονομικού site bankingnews.gr σχετικά με τη δημοσίευση θεμάτων για τα stress tests των συστημικών τραπεζών.
 
Εγγραφο προς την ΕΣΗΕΑ έστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με το οποίο ζητάει την εξέταση των πρακτικών που χρησιμοποιεί η οικονομική ιστοσελίδα bankinews.gr, σχετικά με την πορεία υλοποίησης των stress tests των τραπεζών.
 
Η Επιτροπή καλεί την Ένωση Συντακτών να εξετάσει αν η πρακτική του δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου site, Πέτρου Λεωτσάκου να επικαλείται «έγκυρες πληροφορίες», γράφοντας «αποκλειστικά θέματα» που προκάλεσαν σημαντικές μεταβολές στην τιμή των μετοχών των τραπεζών, συνάδει με τις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.
 
Όπως αναφέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην επιστολή της προς την Ένωση, «με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δημιουργήθηκε κλίμα ανασφάλειας και αναστάτωσης στην αγορά», ενώ αυτά συνεχίστηκαν παρά την κατηγορηματική μη υιοθέτηση των αναγραφόμενων στα σχετικά δημοσιεύματα εκ μέρους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.
 
«Σεβόμαστε απολύτως την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων, τους οποίους θεωρούμε αρωγούς στο έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ορθή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού» αναφέρει η Επιτροπή, που σημειώνει πως «η δημοσίευση στοιχείων που αφορούν ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την εθνική οικονομία θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, σύνεση και επαγγελματισμό».
 
Για το χαρακτήρα του ιστοτόπου bankingnews.gr μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ του Ιού: «Χ.Α. = Χρηματιστήριο Αξιών ή Χρυσή Αυγή;» 


ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.