search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:06
MENU CLOSE

Στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας με κυβερνητικό πρόγραμμα

13.09.2014 08:55
Συνταξιούχοι, ακραία φτώχεια και μεσαία στρώματα στο στόχαστρο του Τσίπρα - Media

Στην απογευματινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είναι στραμμένα τα βλέμματα καθώς αναμένεται ο πρόεδρος του κόμματος να παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί έμφαση στην διαπραγμάτευση του χρέους και θα παρουσίασει τις δεσμεύσεις γύρω από πέντε πυλώνες. Την αναχαίτιση της ανθρωπιστική κρίσης, την…

Στην απογευματινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είναι στραμμένα τα βλέμματα καθώς αναμένεται ο πρόεδρος του κόμματος να παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί έμφαση στην διαπραγμάτευση του χρέους και θα παρουσίασει τις δεσμεύσεις γύρω από πέντε πυλώνες. Την αναχαίτιση της ανθρωπιστική κρίσης, την επανεκκίνηση της Οικονομίας, την αντιμετώπιση Ανεργίας: 200.000 – 300.000 θέσεις εργασίας, τους Θεσμικούς μετασχηματισμούς και την ανασυγκρότηση παραγωγικής βάσης.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας ειδικά, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως προτεραιότητα, σε συνδυασμό βέβαια με την ανασυγκρότηση της οικονομίας αλλά και την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Μεταξύ των κοστολογημένων μέτρων που θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας είναι και: 
-Αρση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
-Αποκατάσταση μέρους των χαμηλότερων συντάξεων
-Διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του
-Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ
-Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και χρέη στο δημόσιο
-Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το δημόσιο
-Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
-Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων
-Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας
-Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
-Κόκκινα δάνεια δημιουργία ενδιάμεσου φορέα
-Δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη θεσσαλονίκη ξεκίνησε στις 11 το πρωί  με τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντηθεί με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από βουλευτές και στελέχη του κόμματος και συγκεκριμένα από τους κυρίους Τάσο Κουράκη, Γιάννη Αμανατίδη, Αλέξη Μητρόπολο, Θεόδωρο Δίτσα, Γιώργο Πάντζα, Κώστα Χρυσόγονο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Βαρεμένο και από τις κυρίες Λίτσα Αμμανατίδου- Πασχαλίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Βασιλική Κατριβάνου.
 
Εκτός από τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ξεχωριστές επαφές θα πραγματοποιήσει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με εργαζομένους της πρώην ΕΤ3 και μια ώρα αργότερα θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους από κινήματα και κλάδους έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Μηλιό.
 
Πηγή: protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:04