search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:43
MENU CLOSE

Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Τσίπρας

13.09.2014 16:54

Εκλογές, όχι γιατί βιάζεται να κυβερνήσει, αλλά επειδή αυτό επιτάσσει το συμφέρον του λαού, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο κέντρο  «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, ενώ παρουσίασε το «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης», με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης».

 
Εκλογές, όχι γιατί βιάζεται να κυβερνήσει, αλλά επειδή αυτό επιτάσσει το συμφέρον του λαού, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο κέντρο  «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, ενώ παρουσίασε το «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης», με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης».
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι Σαμαράς και Βενιζέλος «έχουν αναλάβει πρόθυμα τον ρόλο του υπάκουου μαθητή και του γραμματοκομιστή των γερμανικών συμφερόντων».
«Έφτασαν στο σημείο να συναινέσουν άκριτα στις αδιέξοδες οικονομικές κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, αδιαφορώντας για το κόστος στην ελληνική οικονομία.
Εμπλέκοντας τη χώρα, παρά τη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σ' έναν επικίνδυνο οικονομικό πόλεμο που φέρνει όλη την Ευρώπη πίσω στην ψυχροπολεμική εποχή» πρόσθεσε.

Παρουσιάζοντας το «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης» ανέφερε:

«Tο πρόγραμμα μας για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εκτιμώμενου κόστος της τάξεως των 2 δις ευρώ, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων έκτακτης ανάγκης προκειμένου να υψώσουμε αμέσως ασπίδα προστασίας για τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.
 
Περιλαμβάνει:

(1). Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας.
 
(2). Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.

(3). Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους/Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.
 
(4). Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης.
 
(5). Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων.

Έχουμε ήδη δεσμευθεί για σταδιακή αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων.
Σήμερα δεσμευόμαστε για ένα μέτρο που στόχο δεν έχει μόνο την αποκατάσταση των πληγέντων από το μνημόνιο, αλλά και να προκαλέσει ένα θετικό σοκ για την ενίσχυση της ζήτησης.

Αποκαθιστούμε, αμέσως το δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως Euro700 ευρώ.
Είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους, σταδιακά και σε συνάρτηση με τις οικονομικές συνθήκες.
 
(6). Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς

(7). Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Επαναφέρουμε τη λιανική τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,90 ευρώ ανά λίτρο αντί για 1,20 ευρώ που ισχύει σήμερα

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει και σχετική νομοθετική τροπολογία.
 
Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που έχουν ως προτεραιότητα την άρση της φορολογικής καταστολής στην πραγματική οικονομία, τη νέα σεισάχθεια βαρών, την ενίσχυση της ρευστότητας και της ζήτησης.
 
(1) Μέτρα για την άμεση άρση της καταστολής στη πραγματική οικονομία
 
(2) 'Αμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. (προστασία της περιουσίας)
 
(3) Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ
  
(4) Θεσμοθετούμε τη «νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», που είναι προϋπόθεση για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, την αποκατάσταση της ρευστότητας, την ανακούφιση και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.
 
(4) Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και τραπεζών ειδικού σκοπού
 
(5) Επαναφορά κατώτατου μισθού
 
Σχέδιο ανάκτησης της εργασίας.
 
(1) ¨'Αμεση επαναφορά της εργασιακής νομοθεσίας, της μετενέργειας, των εργασιακών δικαιωμάτων.
 
(2) Πρόγραμμα 300.000 νέων θέσεων εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και κοινωνική οικονομία.
  
(3) Διευρύνουμε τον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας
 
Δ. Παρεμβάσεις για τη θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους.
 

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εδώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:42