search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:02
MENU CLOSE

Ο Χρυσοχοΐδης “δελφίνος” του Βενιζέλου

14.09.2014 13:35
Ο Χρυσοχοΐδης \"δελφίνος\" του Βενιζέλου - Media

Ηγετική περπατησιά άνοιξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  εντός του ΠΑΣΟΚ φιλοδοξώντας προφανώς να καταστεί το πρόσωπο που θα συνενώσει τις διάσπαρτες δυνάμεις που αντιδρούν στην …μονοκρατορία Βενιζέλου και αναζητούν μια νέα κατεύθυνση για το ΠΑΣΟΚ.

 
Ηγετική περπατησιά άνοιξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  εντός του ΠΑΣΟΚ φιλοδοξώντας προφανώς να καταστεί το πρόσωπο που θα συνενώσει τις διάσπαρτες δυνάμεις που αντιδρούν στην …μονοκρατορία Βενιζέλου και αναζητούν μια νέα κατεύθυνση για το ΠΑΣΟΚ.
 
Την ευκαιρία για δημόσια σύγκρουση του έδωσε η πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη για να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με στόχο μια  νέα προσπάθεια για τη συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς η οποία θα καταλήξει στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Στη συνάντηση κλήθηκαν να μετάσχουν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι βουλευτές αλλά και πρώην βουλευτές, οι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών χώρων, οργανωτικά και περιφερειακά στελέχη και θα μετέχουν εκ μέρους του κόμματος στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης,
 
Μόλις τρεις μέρες μετά το έντονο καυγά Χρυσοχοΐδη – Βενιζέλου στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο υπουργός Υποδομών αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει την σκληρή του κόντρα επαναλαμβάνοντας δημόσια όσα είπε στο όργανο, δημιουργώντας σοβαρή αντίδραση στο βενιζελικό στρατόπεδο, επίλεκτα στελέχη της οποίας φρόντισαν να του απαντήσουν.
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιχείρησε με την τοποθέτηση του να αποδομήσει πλήρως και την αισιόδοξη προχτεσινή προσέγγιση  του Ανδρέα Λοβέρδου, ότι θα προκύψουν 190 βουλευτές υπέρ του υποψηφίου Προέδρου που θα προτείνει η συγκυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά:  "Οι ανοησίες που ακούω εγώ είναι ότι κάποιοι από τη ΝΔ λένε ότι έχουν180 βουλευτές και άλλοι από τον δικό μας χώρο ότι έχουμε 190" είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι η πραγματική συζήτηση δεν είναι οι αριθμοί αλλά τι γίνεται σε επίπεδο πραγματικής πολιτικής.
 
Αυτό όμως που επανέλαβε ανοιχτά, με την ομολογία του δηλαδή  ότι "από τη ημέρα των ευρωεκλογών και μετά τον ανασχηματισμό δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα", μοιάζει να συμμερίζεται την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και ο διεθνής παράγοντας α αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις.
 
 Όπως πρόσθεσε ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  "έχει να δημοπρατηθεί έργο από τον Απρίλιο και εμείς ψάχνουμε κάθε μέρα τους 180. Τι θα πούμε στα παιδιά μας; Που θα φανεί ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο;".
 
Ο υπουργός Υποδομών συντάχτηκε με όσους ζητούν ένα συνέδριο αναπροσανατολισμού του κόμματος, ενώ την Παρασκευή είχε κατηγορήσει τον κ. Βενιζέλο ότι αποφασίζει μόνος του, χωρίς να λειτουργεί το κόμμα, με τις οργανώσεις του και τα όργανα του, τονίζοντας ότι χρειάζεται ένα νέο κόμμα ισχυρό, ανοιχτό, λαϊκό και δημοκρατικό. "Η διαφορά μνημόνιο-αντιμνημόνιο έχει αντικατασταθεί από τη διαφορά νέο-παλιό. Το νέο εκφράζεται στο ΠΑΣΟΚ με αντιδημοκρατικό τρόπο χωρίς αποφάσεις από τα όργανα" συμπλήρωσε και ζήτησε έκτακτο αναγεννητικό συνέδριο για πολιτική και προγραμματική ανασυγκρότηση του χώρου, με βασικό στόχο να προσβλέπει σε ένα δίκαιο κράτος και δίκαιη φορολογία, ενώ χαρακτήρισε λάθος την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.
 
" Δεν δέχομαι να μου βγαίνουν από τα αριστερά τα "παλικαράκια" του μνημονίου" είπε φανερά εξοργισμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας στον κ. Χρυσοχοΐδη. Χωρίς να τον κατονομάσει είπε ότι υπάρχουν στελέχη που σιωπούν και άλλα που μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα.  
 
Ο υφυπουργός Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέλαβε να απαντήσει στον υπουργό Υποδομών σημειώνοντας με νόημα ότι κάποια μεγαλοστελέχη όχι μόνο δεν βοήθησαν την ΕΛΙΑ αλλά έλεγαν δημόσια ότι δεν προχωράει το εγχείρημα.Ρώτησε ποιά μεγαλοστελέχη πήγαν στις οργανώσεις προεκλογικά, προσθέτοντας ότι πολλά στελέχη που δεν βγήκαν ούτε μια ημέρα στα κανάλια για να βοηθήσουν την "Ελιά", ενώ απευθύνθηκε προς τον κ. Βενιζέλο για να ζητήσει(!!!) μια ολόκληρη γενιά στελεχών που συμπεριφέρεται σαν τον Τσίπρα να μην έχουν λόγο στη δημοκρατική παράταξη.
 
Στην ίδια κατεύθυνση ο Χρήστος Πρωτόπαππας τόνισε  ότι πολλοί (εννοώντας προφανώς εντός ΠΑΣΟΚ)  "περίμεναν ότι η ΕΛΙΑ δεν θα πήγαινε καλά στις ευρωεκλογές αλλά με τη δουλειά πολλών αλλά όχι όλων να καταφέρει να μείνει όρθια. Τα όργανα και λειτουργούν και έχουν δημιουργηθεί πλειοψηφίες και μειοψηφίες", ενώ πιο σκληρός ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος  θύμισε ότι ο Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο.
 
 
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εναρκτήρια ομιλία του απηύθυνε τριπλό προσκλητήριο, προς κινήσεις και κόμματα που αυτοτοποθετούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, προς τους ενεργούς πολίτες, καθώς επίσης και προς τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αγκαλιάσουν την προσπάθεια, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και των προσυνεδριακών διαδικασιών.
 
" Πριν μία εβδομάδα, είπε ο κ. Βενιζέλος, παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και σήμερα πραγματοποιούμε μία πανελλήνια συνάντηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του συνεδρίου. Το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να έχει διπλό στόχο, δηλαδή το καλύτερο για το μέλλον της χώρας και της παράταξης. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και παρόντες συνεχώς στην κοινωνία, να σταθούμε πάνω από τα προβλήματα των πολιτών
 
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη πραγματοποιήσει ανεπίσημες επαφές συναντήσεις με τους επικεφαλής των Κινήσεων που μετείχαν στην Ελιά αλλά και με προσωπικότητες του χώρου της Κεντροαριστεράς. Όλοι ζήτησαν χρόνο πριν την ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου για να έχουν χρόνο για χειρισμούς, αλλά και για να αφαιρεθεί κάθε υποψία ότι το ΠΑΣΟΚ θα «καπελώσει» την προσπάθεια, όπως λένε δημόσια τα στελέχη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης που αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ, όπως ο Σπύρος Λυκούδης, που δεν επιθυμεί ένα συνέδριο με "σφραγίδα ΠΑΣΟΚ".
Με δεδομένο ότι ο κ. Βενιζέλος αναχωρεί για την Νέα Υόρκη και τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα παραμείνει επί δεκαήμερο  δεν αναμένεται το συνέδριο να προκηρυχτεί για τον Οκτώβριο και μάλλον προσδιορίζεται για τα μέσα Νοεμβρίου.
 
Βενιζέλος: Μαυρογυαλούρος και κακή ρέπλικα Ανδρέα ο Τσίπρας
 
Το μεγαλύτερο μέρος της πρωτολογίας του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης την αφιέρωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και όσα είπε χτες από το βήμα της ΔΕΘ, με προφανή στόχο να "επηρεάσει" πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ
 
«Κάποιοι φαντασιώνονται συμφωνημένες λύσεις και επικίνδυνους
τυχοδιωκτισμούς, λες και βρίσκονται στη δεκαετία του 80′. Ούτε μετεμψύχωση του Ανδρέα Παπανδρέου μπορεί κανείς να πετύχει, ούτε η ιστορία επαναλαμβάνεται" είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε για σοβαρότητα: " Μίλησε χθες ο κ. Τσίπρας σαν να απευθύνεται στο κοινό μιας χώρας λωτοφάγων. Δεν θέλει την εθνική ανεξαρτησία της χώρας ούτε να βγούμε από τα μνημόνια. Έχει καταλάβει με τα ελλείμματα ποια θα είναι η πρόοδος της χώρας με αυτά που προτείνει; Προτείνει αντί να κάνουμε PSI να κουρέψουμε τα κράτη της Ευρώπης. Και τέλος, που θα βρει ο κ. Τσίπρας τους κατάλληλους συσχετισμούς για να πραγματοποιήσει την διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας; Με αυτά που λέει και κάνει μας κρεμάει στα μανταλάκια των διεθνών ΜΜΕ, διότι προβάλλει έναν δήθεν τσαμπουκά».
 
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για στυλ "Μαυρογυαλούρου"  τονίζοντας: « Η ομιλία του κ. Τσίπρα χθες ήταν ασέβεια προς τον ελληνικό λαό. Αυτό το στυλ «Μαυρογιαλούρου» αποκαλύπτει έλλειψη πίστης, γι' αυτά που θα κληθούν να κυβερνήσουν. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει προοπτική άσκησης εξουσίας. Όσα είπε μου ακούγεται " Αλέξη δώστα όλα" χωρίς να κάνει ούτε μία αναφορά στο σημερινό περιβάλλον, καμία αναφορά στον αγώνα που κάνουμε να κρατήσουμε τη χώρα σταθερή. Είναι η χειρότερη φαυλότητα της μεταπολιτευτικής περιόδου, όμως σήμερα ο πολίτης ζητά μία σχέση εντιμότητας" και για να μην ξεχνιόμαστε φρόντισε να "πυροβολήσει" και τους προκατόχους του στο ΠΑΣΟΚ κλείνοντας την αναφορά του στην ομιλία Τσίπρα: "Τα έχουμε κάνει και εμείς αυτά, αλλά σε άλλες εποχές, πριν τη κρίση».
 
Για το καυτό θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι  θα καταστεί επίκαιρο σύμφωνα με το Σύνταγμα, από το νέο έτος, η χώρα δεν αντέχει μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, λόγω του συγκεκριμένου θέματος.
 
 "Λένε ορισμένοι πως υπάρχουν απόπειρες εξαγοράς ωστόσο όλοι αυτοί ξεχνούν, πως η εκλογή του Προέδρου είναι φανερή, άρα ο κάθε βουλευτής θα έχει ακέραια την ευθύνη. Τα παιχνίδια με τους θεσμούς πληρώνονται και όταν υπήρξε αμφισβήτηση των θεσμών, το κόμμα που το έκανε το πλήρωσε» συμπλήρωσε καιπρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δημιουργήσει νοσηρή κατάσταση και «ανιστόρητη» συζήτηση σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την προεδρική εκλογή ως «όχημα αστάθειας».
 
«Τα παιχνίδια  με τους θεσμούς που δυστυχώς τα ‘χουμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν, πληρώνονται τελικά», συμπλήρωσε για να καταλήξει: «Επειδή είμαστε υπεύθυνοι θεσμικά αλλά όχι αφελείς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε άλλο ενδεχόμενο»…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:02