search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:42
MENU CLOSE

Αποθέωση για «El Greco» στην Ολλανδία

15.09.2014 17:00
Αποθέωση για  «El Greco» στην Ολλανδία - Media

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε το «Έτος El Greco» στην Ολλανδία. Με πρωτοβουλία του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Χάγης, διοργανώθηκε ειδική τιμητική εκδήλωση για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ολλανδία και την Πρεσβεία της Ισπανίας στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Ουτρέχτη.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε το «Έτος El Greco» στην Ολλανδία. Με πρωτοβουλία του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Χάγης, διοργανώθηκε ειδική τιμητική εκδήλωση για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ολλανδία και την Πρεσβεία της Ισπανίας στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Ουτρέχτη, την περασμένη Παρασκευή με προβολή της ταινίας «El Greco», παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ολλανδία, κ. Fernando Arias, μετά την προβολή είπε ότι η ταινία αυτή δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα μεγάλα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.
 
Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας, «μετά την προβολή της ταινίας, η οποία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ο κ. Σμαραγδής τόνισε τη σημασία της φιλοσοφίας του Πλάτωνα με τον νεότερο πολιτισμό και ιδιαίτερα τη σχέση που έχει με τον El Greco και τον Καζαντζάκη, που είναι η επόμενη ταινία που ετοιμάζει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:41