search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:15
MENU CLOSE

Συνεχίζονται τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ

16.09.2014 07:47
Μάθετε τις τιμές πώλησης των ακινήτων σε 48 περιοχές της Αθήνας - Media

Το αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται καθώς καθημερινά προκύπτουν νέα λάθη και προβλήματα. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να τσεκάρουν συνεχώς το Taxisnet προκειμένου να μάθουν το οριστικό ποσό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα πληρώσουν για την ακίνητη περιουσία τους.

Το αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται καθώς καθημερινά προκύπτουν νέα λάθη και προβλήματα. Αυτή την φορά, ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ήδη πληρώσει ολόκληρο τον φόρο ή την πρώτη από τις πέντε αρχικές δόσεις διαπίστωσαν ότι στα νέα ειδοποιητήρια πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις που αναρτήθηκαν στο Taxisnet δεν έχουν αφαιρεθεί τα ποσά του φόρου που έχουν ήδη καταβάλει.
 
Όπως αναφέρει το «Έθνος», οι φορολογούμενοι αυτοί, αναζητώντας στον προσωπικό λογαριασμό τους στο Taxisnet το νέο ειδοποιητήριο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, είδαν ότι αναγράφεται ως οφειλόμενο – και πληρωτέο σε 6 μηνιαίες δόσεις – ολόκληρο το ποσό του ΕΝΦΙΑ, αν και αυτό έχει ήδη εξοφληθεί στο σύνολό του ή κατά το 1/5 με βάση το αρχικό ειδοποιητήριο των 5 δόσεων.
 
Και αυτό συνέβη αφού, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στην ανάρτηση των νέων ειδοποιητηρίων εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ χωρίς να λάβει υπόψη της τα ποσά του φόρου που έχουν ήδη καταβληθεί και να τα συμψηφίσει με τις υπόλοιπες δόσεις σε περίπτωση που έχει πληρωθεί η πρώτη αρχική δόση του φόρου. 

Παράλληλα, όπως επισημαίνει το «Έθνος», περισσότεροι από 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να τσεκάρουν συνεχώς το Taxisnet προκειμένου να μάθουν το οριστικό ποσό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα πληρώσουν για την ακίνητη περιουσία τους. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι εκείνοι που έχουν δικαιώματα σε ακίνητα τα οποία καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2013 ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα, οι οικονομικά αδύναμοι που δικαιούνται έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ αλλά και όσοι θα διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:14