search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:25
MENU CLOSE

Η απίστευτη διάσωση ζαρκαδιού από την ΕΜΑΚ! (Photos)

16.09.2014 09:07
Η απίστευτη διάσωση ζαρκαδιού από την ΕΜΑΚ! (Photos)

 - Media

Ένα γλυκύτατο ζαρκάδι, που έπεσε και εγκλωβίστηκε σε κανάλι στο φράγμα του Μόρνου, έσωσαν, μετά από πολύωρη επιχείρηση, άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και του Πυροσβεστών Λιδορικίου.

Ένα γλυκύτατο ζαρκάδι, που έπεσε και εγκλωβίστηκε σε κανάλι στο φράγμα του Μόρνου, έσωσαν, μετά από πολύωρη επιχείρηση, άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και του Πυροσβεστών Λιδορικίου.
 
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του www.lamiareport.gr, το άτυχο ζώο πρέπει να είχε πάνω από δυο ήμερες μέσα στο κανάλι. Ήταν εξαντλημένο από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να βγει, αλλά δεν τα κατάφερε.
 
Τα κατάφεραν όμως πέντε άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ σε συνεργασία με τους πυροσβέστες του Π.Κ  Λιδορικίου.
 
Η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερη, διότι η διασωστική λέμβος της 7ης ΕΜΑΚ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί λόγω του μεγάλου ύψους του φράγματος και των μεγάλων κλίσεων των πρανών αυτού.
 
Οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και των Π.Κ. Λιδωρικίου και Π.Υ Άμφισσας δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τον ατομικό τους εξοπλισμό διότι διαπίστωσαν ότι οι φωσφορούχες-ανακλαστικές ταινίες των κρανών και των στολών τρόμαζαν το ζαρκάδι λόγω και της έντονης ανάκλασης αυτών από τον ήλιο που καθρεφτιζόταν στο νερό.
 

Έτσι αναγκάστηκαν να το πλησιάσουν μέσα στο νερό χωρίς τον ατομικό τους εξοπλισμό αλλά παίρνοντας όλα τα άλλα μέτρα προστασίας (σωσίβια, δέσιμο με διασωστικούς κάλους) και με διασωστικά σχοινιά και θηλιές το εγκλώβισαν.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε από την Προϊσταμένη της ΕΥΔΑΠ του φράγματος και ο χώρος εγκλωβισμού ήταν μια περιοχή με νερό (λεκάνες απορροής της υπερχείλισης του φράγματος από την λίμνη) ύψους 40 μέτρων, βάθους νερού 25 μέτρων, μήκους 70 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων περίπου.
 

Το ζαρκάδι είχε εγκλωβιστεί στις λεκάνες απορροής από άγνωστη αιτία και κολυμπούσε συνεχώς χωρίς να υπάρχει διέξοδος διαφυγής με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του λόγω της κόπωσης που είχε προέλθει από την συνεχή κολύμβηση.
 
Το ζαρκάδι αφέθηκε ελεύθερο από τους θηροφύλακες στο φυσικό του χώρο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:24