21/09/2019 23:30:07

Σεραφείμ προς ζωηρούς μαθητές: Μόνον κομμουνιστές τα κάνουν αυτά

Σεραφείμ προς ζωηρούς μαθητές: Μόνον κομμουνιστές τα κάνουν αυτά - Media


Όταν κάποιος διακόπτει, στα καλά καθούμενα, κάποιον που μιλάει, μπορεί να χαρακτηριστεί αγενής ή και ανάγωγος. Όταν πρόκειται για μικρά παιδιά που καλούνται να εγκλιματιστούν στην πραγματικότητα του σχολείου μετά το καλοκαίρι και δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν, λέμε πως είναι άτακτα ή ανήσυχα. Για τον Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ, όλες αυτές οι περιπτώσεις αποδίδονται με έναν… χαρακτηρισμό: Κομμουνιστές!
 
Για του λόγου το αληθές υπάρχει το απίστευτο περιστατικό που έγινε στο Ζάννειο Γυμνάσιο και Λύκειο του Πειραιά, την ημέρα του αγιασμού, ανάμεσα στους μαθητές και τον Μητροπολίτη. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά) κατηγορώντας τον για μισαλλόδοξη και αντικομμουνιστική προπαγάνδα.
 
Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση: «Επειδή θεώρησε ότι οι μαθητές δεν έκαναν ησυχία κατά την τελετή, άρχισε να επιτίθεται με χυδαίο αντικομμουνιστικό υβρεολόγιο, κατηγορώντας τους ότι τέτοια συμπεριφορά έχουν μόνο οι κομμουνιστές και προχώρησε μάλιστα σε πολιτικές κρίσεις γύρω από τα καθεστώτα στη πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη».
 
«Ξεθάβοντας τις χειρότερες μνήμες του ελληνικού λαού, όπου η ηγεσία της Εκκλησίας μαζί με τα πιο αυταρχικά και εκμεταλλευτικά καθεστώτα πολεμούσαν με λύσσα τον κομμουνισμό και οποιαδήποτε απελευθερωτική ιδέα, σε αντίθεση με κατώτερα μέλη του κλήρου που στελέχωσαν τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους κατακτητές» τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι μαθητές αντέδρασαν στα όσα άκουσαν και ο μητροπολίτης Σεραφείμ άφησε τον αγιασμό στη μέση και έφυγε.
Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά τονίζουν ότι «αν δεν μπορεί η Εκκλησία να απομονώσει τέτοιες αντιλήψεις, θα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να τις βγάλει έξω από τα σχολεία». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.