search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:53
MENU CLOSE

Άκυρες οι αυξήσεις που έκαναν…

24.07.2010 05:01
Άκυρες οι αυξήσεις που έκαναν... - Media

Σε έκτακτη συνεδρίαση, την περασμένη Τρίτη, το Δ.Σ. της ΕΡΤ «πήρε πίσω» τις… γενναίες αυξήσεις στις αποδοχές έξι επιλεγμένων δημοσιογράφων και κυρίως αυτών που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ.

Σε έκτακτη συνεδρίαση, την περασμένη Τρίτη, το Δ.Σ. της ΕΡΤ «πήρε πίσω» τις… γενναίες αυξήσεις στις αποδοχές έξι επιλεγμένων δημοσιογράφων και κυρίως αυτών που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ.

Οι αυξήσεις αυτές δόθηκαν με εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης, όμως το Δ.Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης οδηγήθηκε στην απόφαση ακύρωσης των αυξήσεων ύστερα από «παρατήρηση» του υπουργείου Οικονομικών, πως, σύμφωνα με τα θεσμοθετημένα, το 2010 δεν γίνονται αυξήσεις στον δημόσιο τομέα, παρά μόνο μειώσεις 10%.

Γεγονός είναι πως για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ – χρόνια τώρα – δεν έχει γίνει ξεκάθαρο το καθεστώς κάτω από το οποίο εργάζονται… Είναι δημόσιοι υπάλληλοι (με τη στενή έννοια του όρου) ή θεωρούνται «έκτακτοι», όπως έχουν χαρακτηριστεί από τον κανονισμό της ΕΡΤ, οπότε και οι αμοιβές είναι ανάλογες με τα κασέ που υπάρχουν στην αγορά;

Όπως γεγονός είναι ότι ο εκάστοτε πρόεδρος της ΕΡΤ βλέπει το ζήτημα αυτό όπως τον «εξυπηρετεί» και τον «βολεύει», ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά το παρελθόν, που η δυνατότητα αυτή χρησιμοποιήθηκε για να δοθούν μισθοί χαριστικοί και αναντίστοιχοι με την επαγγελματική αποτίμησή τους.

Τα μέχρι σήμερα γεγονότα, πάντως, μαρτυρούν πως οι νέοι διοικούντες βλέπουν τους δημοσιογράφους ως δημοσίους υπαλλήλους (με τη στενή έννοια του όρου). Είναι ένα σοβαρό θέμα με το οποίο, όπως φαίνεται, πρέπει να ασχοληθεί η ΕΣΗΕΑ.

Να σημειωθεί πάντως ότι σε αρκετούς έγιναν μειώσεις πολύ πάνω από το 10% και φέρονται δυσαρεστημένοι τόσο με το ύψος της μείωσης όσο και με το ότι ποτέ δεν τους ενημέρωσε κανείς γι’ αυτό. Σύμφωνα με το εργατικό Δίκαιο, ο εργοδότης υποχρεούται να ενημερώνει έγκαιρα τον εργαζόμενο για όποια αλλαγή στις απολαβές του και βέβαια να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:52