search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:44
MENU CLOSE

Το μεγαλύτερο τοπωνύμιο στον κόσμο, με 65 γράμματα!

16.09.2014 16:08
Το μεγαλύτερο τοπωνύμιο στον κόσμο, με 65 γράμματα! - Media

Βρίσκεται στη μακρινή Νέα Ζηλανδία και δεν είναι παρά ένας συνηθισμένος λόφος. Το μόνο ασυνήθιστο είναι το όνομά του, που φτάνει τα 65 γράμματα!

Βρίσκεται στη μακρινή Νέα Ζηλανδία και δεν είναι παρά ένας συνηθισμένος λόφος. Το μόνο ασυνήθιστο είναι το όνομά του, που φτάνει τα 65 γράμματα!
 
Ονομάζεται «Taumata whakatangi hangakoauau o tamatea turi pukakapiki maunga horo nuku pokai whenua kitanatahu», που σημαίνει «το μέρος που ο Ταματέα, ο άνδρας με τα μεγάλα γόνατα, που γλίστρησε, σκαρφάλωσε και κατάπιε βουνά, γνωστός ως “αυτός που τρώει γη”, έπαιξε το φλάουτό του στην αγαπημένη του».
 
Οι ντόπιοι βέβαια τον αποκαλούν απλώς «ο λόφος του Ταματέα»!
 
Για την ιστορία, ο Ταματέα, ήταν ένας διάσημος αρχηγός και πολεμιστής. Μια μέρα, ενώ ταξίδευε με τη φυλή του προς το Πορονγκάου, συνάντησε μια άλλη φυλή και έπρεπε να την αντιμετωπίσει για να περάσει.
 
Κατά τη διάρκεια της μάχης ο αδελφός του σκοτώθηκε. Ο Ταματέα στενοχωρήθηκε τόσο από το χαμό του αδελφού του που παρέμεινε στο σημείο της μάχης για μερικές μέρες. Κάθε πρωί καθόταν στον λόφο, και έπαιζε ένα θρήνο σε ένα φλάουτο των Μαορί.


 
Η περιοχή πλέον είναι ιδιωτική και χρειάζεται άδεια κανείς για να περπατήσει στην άλλοτε γη του Ταματέα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:43