search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:17
MENU CLOSE

Ονειρικό ντεμπούτο. Έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα. Τους γονάτισε. Πολλές (κλισέ) φράσεις μπορούν να περιγράψουν τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2. Η πιο ουσιαστική όμως είναι μία. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον ανήκουν στην ελίτ της Ευρώπης…

Ονειρικό ντεμπούτο. Έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα. Τους γονάτισε. Πολλές (κλισέ) φράσεις μπορούν να περιγράψουν τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2. Η πιο ουσιαστική όμως είναι μία. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον ανήκουν στην ελίτ της Ευρώπης…

Με μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην περσινή φιναλίστ του Champions League,, οι Πειραιώτες έκαναν μαγικό ξεκίνημα στη διοργάνωση καταφέρνοντας να αποκρούσουν τις… λυσσασμένες προσπάθειες των Ισπανών για ισοφάριση.

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό οι Μαζουάκου (13'), Αφελάι (31') και Μήτρογλου (73’) που «εκτέλεσαν» τους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μείνουν στη διεκδίκηση κάποιου βαθμού αλλά τα γκολ των Μάντζουκιτς (38') και Γκρίεζμαν (86’) δεν στάθηκαν αρκετά.
 
Οι γηπεδούχοι έπαιξαν στα ίσια την Ατλέτικο, που πριν λίγες μέρες είχε κερδίσει τη Ρεάλ μέσα στο Μπρναμπέου! Παθιασμένη η ομάδα του Μίτσελ, με καθαρό μυαλό και πλάνο πάνω στο χορτάρι δεν άφησαν ανοιχτούς διαδρόμους στους φιλοξενούμενους. Βοήθησε και το γρήγορο γκολ. Από την κομπίνα Τσόρι και Αφελάι, η μπάλα έφτασε στον Μαζουάκου και αυτός με ένα «ξερό» διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία νίκησε τον Όμπλακ!

Οι «ροχιμπλάνκος» ανέβασαν την πίεσή τους και απειλώντας κυρίως από τα αριστερά έφεραν αρκετές φορές την μπάλα στην ελληνική περιοχή. Όμως ο Ολυμπιακός ευτύχησε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, με την συμπλήρωση του ημιώρου με τον Μήτρογλου να αφήνει έξυπνα για τον Αφελάι και τον Ολλανδό να τελειώνει υποδειγματικά την φάση διαμορφώνοντας το 2-0!

Ο Μάντζουκιτς έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους Ισπανούς στο 38ο λεπτό, οι οποίοι και αύξησαν την πίεσή τους στα καρέ του Ρομπέρτο, αλλά το άψογο στήσιμο του Μίτσελ και οι σωστές αντιδράσεις του Ισπανού τερματοφύλακα (απέναντι στην πρώην ομάδα του) κράτησαν το προβάδισμα των Πειραιωτών.

Και αφού δεν κατάφερε να σκοράρει η Ατλέτικο, πήρε το «όπλο» του ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το τρίτο τέρμα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη νίκη. Οι Ισπανοί μείωσαν με τον Γκρίεζμαν, απλά για να παρατείνουν την αγωνία, αλλά το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Πρωταθλητές Ελλάδας με μια τεράστια νίκη, στην πρεμιέρα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον κόσμο του Ολυμπιακού, που όχι μόνο γέμισε το «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά ήταν απλά συγκλονιστικός!
 


 
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83’ Γιαννούλης), Τσόρι (46’ Φουστέρ), Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι (69’ Εντινγκά), Μήτρογλου.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Τουράν, Κόκε, Γκάμπι (56’ Γκρίεζμαν), Σουάρεθ, Γκαρθία (66’ Τσέρτσι), Μάντζουκιτς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10