search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:37
MENU CLOSE

Mπριζολάκια σε πακέτο κρούστας

17.09.2014 04:54
oldphotosbrizalakia_se_paketo1410929672.jpg

Λατρεμένη συνταγή όσων αγαπάνε το κρέας, που αυτή τη φορά τυλίγεται σε φύλλο κρούστας και συνοδεύεται εσωτερικά από πατάτες και τυρί!

Λατρεμένη συνταγή όσων αγαπάνε το κρέας, που αυτή τη φορά τυλίγεται σε φύλλο κρούστας και συνοδεύεται εσωτερικά από πατάτες και τυρί!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΨΗΣΙΜΟ: 1 ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ

     Υλικά       
 
8 μοσχαρίσια ή χοιρινά μπριζολάκια, χωρίς κόκαλο
            1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
            2 κ.σ.  βούτυρο
            1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. τσαγ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
            1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη
            3 κ.σ. ψωμί  τριμμένο
            2 αυγά
            1 κ.σ.  ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την πατάτα, το τριμμένο ψωμί και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε ένα από τα αυγά και ανακατεύετε το μείγμα, να γίνει ομοιογενές. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα μπριζολάκια, να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Αφήνετε να κρυώσουν.

 Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και χωρίζετε σε 8 τετράγωνα κομμάτια. Βάζετε στο κέντρο του κάθε κομματιού ζύμης από 1 μπριζολάκι, πασπαλίζετε με τυρί. Πιέζετε επάνω στο κάθε μπριζολάκι τη γέμιση. Αλείφετε με νερό τις άκρες της ζύμης και διπλώνετε επάνω από τη γέμιση. Πιέζετε να κλείσει καλά η ζύμη, σα φάκελος. Χτυπάτε το άλλο αυγό και αλείφετε τη ζύμη με πινέλο.

Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι κα ψήνετε για 10-15 λεπτά  σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνετε  για 15-30 λεπτά ακόμα, να ροδίσει καλά η ζύμη. Σερβίρετε με πατάτες .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:34