search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:24
MENU CLOSE

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για την κοστολόγηση του προγράμματος από το ΥΠΟΙΚ

17.09.2014 07:17
ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη και αυταρχική η απόρριψη της προσφυγής του Ρωμανού - Media

Αυθαίρετες και ενταγμένες στο πλαίσιο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την κοστολόγηση του προγράμματος που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Αυθαίρετες και ενταγμένες στο πλαίσιο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την κοστολόγηση του προγράμματος που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.
 
Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του κοστολογεί τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ σε 17.255 εκατ. ευρώ έναντι 9.382,5 της κοστολόγησης ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι όταν ξεκίνησε την αποτίμηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για 13,5 δις, την επόμενη για 17,5 και σήμερα για 27,5 δισ. Οι ισχυρισμοί του έχουν τόση λογική όση είχε και η θέσπιση του ΕΝΦΙΑ η οποία έγινε κατ’ εντολή του, αναφέρουν χαρακτηριστικά.
 
Όπως τονίζουν η ΝΔ δεν αποτιμά το τεκμηριωμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την πολιτική τους αποσταθεροποίηση η οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, και συμπληρώνουν ότι αν  αργούσαν μία οι δύο μέρες ακόμα θα αποτιμούσαν το πρόγραμμά μας στα 40 δισ. 
 
Επίσης, χαρακτηρίζουν ψευδή την κοστολόγηση του προγράμματός τους υποστηρίζοντας ότι έγινε με κυρίαρχο στοιχείο την εμμονή στην μνημονιακή λογική και την παραδοχή ότι η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να χτυπηθεί.
 
Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι:
 
1. Στην τελική εκδοχή του «κόστους» προσθέτουν την αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων  ενώ είναι ρητή στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ανάγκη το ΠΔΕ να εξαιρεθεί από τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας και αυτό αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Αυτή τη θέση την έχουν διατυπώσει και άλλες χώρες στην ΕΕ, όχι βέβαια η Ελλάδα ως συνεπής ουραγός του Μερκελισμού. 
 
2. Προσθέτουν επίσης και χρήματα του ΕΣΠΑ τα οποία υπάρχουν και δύνανται να αξιοποιηθούν για προγράμματα απασχόλησης.
 
3 . Αυθαίρετα ανεβάζουν το κόστος για τα κόκκινα δάνεια σε 10 δισ.
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21