search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:16
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορικής σημασίας η συνάντηση με τον Πάπα

17.09.2014 11:17
Τσίπρας: Μόνη διέξοδος οι εκλογές - Media

Ως ιστορική και ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας, χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου τη συνάντηση Τσίπρα με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο. Η συνάντηση έχει  σημασία τόσο για τη ριζοσπαστική Αριστερά, όσο και για την Ελλάδα, τονίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Ως ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας, χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου τη συνάντηση Τσίπρα με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο. Η συνάντηση έχει σημασία τόσο για τη ριζοσπαστική Αριστερά, όσο και για την Ελλάδα, τονίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η Κουμουνδούρου επισημαίνει το γεγονός ότι δεν έχει συναντηθεί ξανά ο Πάπας με Ευρωπαίο ηγέτη της αριστεράς, αλλά και το ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντιέται πρώτη φορά με 'Έλληνα πολιτικό αρχηγό, και αυτό όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή αριστερά και της διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως ιστορική και κύκλοι της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι αναδεικνύει το γεγονός ότι η άνοδος της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται στην Ευρώπη με την τρομολαγνεία που προσπαθούν να της προσδώσουν οι εγχώριοι μνημονιακοί εκπρόσωποι, αλλά με ουσιαστικό ενδιαφέρον και διάθεση για ανταλλαγή απόψεων και για εύρεση κοινών βηματισμών όπου αυτό είναι εφικτό.
 
Μετά και την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, επισημαίνει η Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά αναγνωρίζονται πλέον ως ισότιμοι συνομιλητές στα διεθνή φόρα, προβάλλοντας τη διαφορετική στρατηγική για την πορεία της Ευρώπης και την έξοδο από την κρίση. Σε αντίθεση με μια κυβέρνηση που αναμασά την καταστροφική συνταγή της Μέρκελ, ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνει η Κουμουνδούρου, είναι σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη, εκπροσωπώντας τους ευρωπαϊκούς λαούς ενάντια στους κερδοσκόπους και τους τραπεζίτες.
 
Κύκλοι της Κουμουνδούρου επικεντρώνουν στα μηνύματα υπεράσπισης των φτωχών, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης που ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε από την πρώτη μέρα της ανάρρησής του στον Παπικό θρόνο. Οι θέσεις του για το περιβάλλον, συμπληρώνουν, αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα, όπως και οι συναντήσεις του με αντιπροσωπείες απολυμένων εργαζομένων στην Ιταλία, τον καθιστούν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που διαφέρει πολύ από τους προηγούμενους προκαθήμενους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
 
Στη συνάντηση των δύο πλευρών, η προκαθορισμένη ατζέντα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στο θέμα της παγκόσμιας ειρήνης και της ανάγκης ανάληψης πρωτοβουλιών για την αποτροπή των πολεμικών συγκρούσεων, το μεταναστευτικό -ιδιαίτερα μετά τις ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο- καθώς οι αναγκαίες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να τους ενημερώσει για την επικείμενη συνάντηση, ενώ συζήτησε διεξοδικά μαζί τους για τις σχέσεις του Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13