search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:06
MENU CLOSE

Στο Βατικανό ο Τσίπρας

18.09.2014 08:51
Στο Βατικανό ο Τσίπρας - Media

Στο Βατικανό βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο Α’. 

Στο Βατικανό βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο Α’.  Τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνοδεύσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, και ο Βάλτερ Μπάγιερ, συντονιστής του ευρωπαϊκού δικτύου οργανισμών αριστερού θεωρητικού προσανατολισμού Transform! –από την Ελλάδα συμμετέχει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλατζάς.

Στις φωτογραφίες, οι Αλ. Τσίπρας, Βάλτερ Μπάγιερ και Π. Σκουρλέτης με εκπροσώπους του Πάπα λίγο πριν αναχωρήσουν για τη συνάντηση:
 
 


 
 
Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει ιστορική την συνάντηση και αναφέρει  πως "Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο έχει μια ιδιαίτερη πολιτική σημασία τόσο για τη ριζοσπαστική αριστερά , όσο και για την ίδια την Ελλάδα" και υπερθεματίζει "Το γεγονός ότι δεν έχει συναντηθεί ξανά ο Πάπας με Ευρωπαίο ηγέτη της αριστεράς, αλλά και το ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντιέται πρώτη φορά με 'Έλληνα πολιτικό αρχηγό, είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή αριστερά και της διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ."

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος από την πρώτη μέρα ανάρρησής του στον Παπικό θρόνο έδωσε ένα διαφορετικό μήνυμα υπεράσπισης των φτωχών, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι θέσεις του για το περιβάλλον , αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα, όπως και οι συναντήσεις του με αντιπροσωπείες απολυμένων εργαζομένων στην Ιταλία, τον καθιστούν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που διαφέρει πολύ από τους προηγούμενους προκαθήμενους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
 
Όπως είναι προφανές, η συνάντηση Τσίπρα-Πάπα Φραγκίσκου Α' έχει πολλαπλούς συμβολισμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συνάντηση ερμηνεύεται από την πλευρά της Κουμουνδούρου ως αναγνώριση του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σαν ισότιμων συνομιλητών  στα διεθνή φόρα, προβάλλοντας τη διαφορετική στρατηγική για την πορεία της Ευρώπης και την έξοδο από την κρίση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να τους ενημερώσει για την επικείμενη συνάντηση, ενώ συζήτησε διεξοδικά μαζί τους για τις σχέσεις του Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Πηγή: left.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03