search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:39
MENU CLOSE

Βρούτσης: «Δε θα μειωθούν συντάξεις και όρια ηλικίας» – Στρατούλης: «Εκθεμελιώνετε το ασφαλιστικό»

18.09.2014 09:38
Βρούτσης: «Δε θα μειωθούν συντάξεις και όρια ηλικίας» - Στρατούλης: «Εκθεμελιώνετε το ασφαλιστικό» - Media

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Δημήτρη Στρατούλη, για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων και ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Δημήτρη Στρατούλη, για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων και ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων.
 
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως μολονότι κατ΄ επανάληψη η κυβέρνηση τον έχει καλέσει να συμμετάσχει σε δημόσιο διάλογο για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται, ακολουθεί τακτική μικροκομματικής υπεκφυγής και δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις  να αποκαλύψει τις θέσεις του για το ασφαλιστικό. Ο υπουργός χαρακτήρισε τραγικό το περιεχόμενο της ερώτησης του κ. Στρατούλη, λέγοντας ότι αποπνέει και τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, προθέσεις οι οποίες αν εφαρμοστούν θα βάλουν σε κίνδυνο τις συντάξεις όλων και θα τινάξουν στον αέρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
 
 «Δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας, δηλαδή δεν θα κάνουμε ανατροπή στους οικογενειακούς προγραμματισμούς. Δεν θα βάλουμε καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Όμως, δεν θα μας εμποδίσετε να πάμε τη χώρα προς το καλύτερο» είπε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι στο σύστημα υπάρχει απόλυτη ταμειακή ισορροπία.
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «όσα τους τελευταίους δύο μήνες επισήμως ή ανεπισήμως διαρρέονται είτε από πλευρά της τρόικας είτε από την κυβέρνηση ότι υπάρχουν πιέσεις της τρόικας για νέες περικοπές στους μισθούς με τη μορφή των περικοπών σε ΛΑΦΚΑ, για μείωση του κατώτερου μισθού με την αφαίρεση του προνοιακού μέρους και για την αύξηση των προϋποθέσεων για την κατώτερη σύνταξη» και πρόσθεσε: «Ακολουθείτε δρόμο εκθεμελίωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει εφόσον είναι στην κυβέρνηση τους αντιασφαλιστικούς νόμους, θα ενισχύσει τα οικονομικά της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και θα αποκαταστήσει τις απώλειες των συντάξεων ξεκινώντας από όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ και ξεκινώντας με τη 13η σύνταξη σε πρώτη φάση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:38