search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:11
MENU CLOSE

H Μουσική αγαπάει τον Αυτισμό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

18.09.2014 15:30
H Μουσική αγαπάει τον Αυτισμό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Media

Το επιτυχημένο μουσικό εργαστήρι που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για παιδιά με αυτισμό επαναλαμβάνεται από τις αρχές Οκτωβρίου, με δωρεάν συμμετοχή.

 
Το επιτυχημένο μουσικό εργαστήρι που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για παιδιά με αυτισμό επαναλαμβάνεται από τις αρχές Οκτωβρίου, με δωρεάν συμμετοχή.
 
Το μουσικό εργαστήρι που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τα παιδιά με αυτισμό καλεί από τη 1η Οκτωβρίου τα παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-11 ετών. Έξι συναντήσεις με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.
 
Η μουσική γίνεται η «γλώσσα» επικοινωνίας
Πιο συγκεκριμένα, το εργαστήρι προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το ρυθμό, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Αρχικά, τα παιδιά γνωρίζουν το χώρο και τους μουσικούς και, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, πειραματίζονται με τα μουσικά όργανα και παράγουν ήχους.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μικροί μουσικοί, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές, συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα με βάση τη μουσική. Οι δραστηριότητες που στηρίζονται στη ρυθμική αγωγή και τους χρωματισμούς είναι ποικίλες, ενώ έννοιες όπως η παύση, η ένταση και η ταχύτητα χρησιμοποιούνται συνδυαστικά για την έκφραση συναισθημάτων και την κατανόηση βασικών εννοιών. Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, ενώ το ρόλο τους τον καθορίζουν οι ίδιοι: μπορεί να είναι απλοί παρατηρητές ή να συμμετέχουν ενεργά.

Μουσική γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά
Μέσα από τους ήχους, το παιχνίδι και τις εναλλαγές ρόλων, τα παιδιά καλούνται να αισθανθούν την ύπαρξή τους, να εκφράσουν τι νιώθουν, να τραγουδήσουν και να γνωρίσουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Παράλληλα, βιώνουν την εμπειρία της ομαδικότητας, συνεργάζονται και προετοιμάζονται για τον τελικό στόχο του εργαστηρίου, που είναι μια συναυλία, μια μουσική γιορτή με πρωταγωνιστές τα ίδια!
 
Info: Τετάρτες 1, 8, 15, 22, 29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου 2014.  Η πρώτη συνάντηση είναι μόνο για τους γονείς. Απευθύνεται σε παιδιά 5-7 ετών (16:00-18:00) και παιδιά 8-11 ετών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους (18:00-20:00), κρατήσεις: 213-0178002 ή [email protected].

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:10