search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:21
MENU CLOSE

Διεθνής περιοδεία του ΚΘΒΕ με τη ροκ όπερα «Αlexander the Great»

18.09.2014 15:52

Στη νέα μορφή της, η ροκ όπερα κράτησε ορισμένους μόνο από τους αρχικούς συντελεστές της, εμπλουτίστηκε στο λιμπρέτο, αλλά και με νέους ήρωες, με την καλλιτεχνική και τεχνική υποστήριξη ενός μεγάλου καλλιτεχνικού οργανισμού, όπως το ΚΘΒΕ

«”Το 'brand name” του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί την αιχμή του δόρατος, τον πολιορκητικό κριό προκειμένου να αλωθεί η διεθνής αγορά -το διεθνές κοινό που μαζί με τους Έλληνες της ομογένειας θα αγκαλιάσουν την παράσταση», τόνιζε στη σημερινή, πρώτη επίσημη παρουσίαση της παράστασης, η πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΘΒΕ Μένη Λυσσαρίδου, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής και συν-σκηνοθέτης του έργου Γιάννης Βούρος χαρακτήρισε το «εγχείρημα» ως «παράσταση ειδικού σκοπού».
 
Το έργο είχε παρουσιαστεί το Νοέμβριο του 2012, με άλλη μορφή και σε αρχικό λιμπρέτο – πάλι στα αγγλικά – γραμμένο από την Πένυ Τάρνερ σε μουσική σκηνή της πόλης, στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (τον Μάρτιο του 2013).
 
Στη νέα μορφή της, η ροκ όπερα κράτησε ορισμένους μόνο από τους αρχικούς συντελεστές της, εμπλουτίστηκε στο λιμπρέτο, αλλά και με νέους ήρωες, με την καλλιτεχνική και τεχνική υποστήριξη ενός μεγάλου καλλιτεχνικού οργανισμού, όπως το ΚΘΒΕ- «με όλα τα στοιχεία που συνηγορούν στην αναγωγή της παράστασης σε παγκόσμια επιτυχία» όπως χαρακτηριστικά έλεγε, σήμερα, ο κ. Βούρος.
 
Η πρεμιέρα της παράστασης ορίστηκε για τις 23 Οκτωβρίου, ενώ προγραμματίστηκαν ήδη άλλες τρεις παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο (24, 25 και 26 Οκτωβρίου).Θα ακολουθήσουν τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (27, 28/2 και 1/3), ενώ αναμένονται οι οριστικοποιήσεις των παραστάσεων σε Αυστραλία, Γερμανία, Αμερική, Καναδά. Το έργο παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα, με ελληνικούς υπέρτιτλους κι έχει διάρκεια 135 λεπτά.
 
Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, ο προϋπολογισμός της παραγωγής στοίχισε – όσο περίπου και η παραγωγή της καλοκαιρινής παράστασης των «Περσών» – δηλαδή περί τα 400.000 ευρώ.
 
Τον ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ερμηνεύει ο Δημήτρης Τικτόπουλος και η ιστορική επιμέλεια είναι της αρχαιολόγου Πολυξένης Αδάμ-Βελένη.
 
Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη (και οικονομική) του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου (που εδρεύει στη Νέα Υόρκη), τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μακεδονίας-Θράκης,της Helexpo-ΔΕΘ, του Ελληνοαυτραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:20