26/06/2019 20:17:36

Η ατζέντα της εβδομάδας

Η ατζέντα της εβδομάδας  - Media

Το Ποντίκι Art προτείνει τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα μέχρι τις 24/9. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.9

SHOW. Έφτασε η στιγμή που η Lady Gaga θα τραγουδήσει στην Αθήνα. Η συναυλία της αποτελεί το μουσικό υπερθέαμα του Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της περιοδείας της με τίτλο «Lady Gaga’s Art Rave: The Artpop Ball». Τι να περιμένουμε; Δημοφιλή τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ, παλαιότερες επιτυχίες, ημιδιαφανείς διαδρόμους που φτάνουν στο κοινό και ό,τι άλλο χρειαστεί για ένα εντυπωσιακό show. Info: ΟΑΚΑ, 20.00, οι πόρτες ανοίγουν 18.30, 55 - 140 ευρώ, www.lavris.gr.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.9

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Ο Έκτορας Λυγίζος αναμετριέται με ένα από τα δυσκολότερα και πιο απαιτητικά κείμενα του Αισχύλου, τον «Προμηθέα Δεσμώτη». Μαζί με τη Στεφανία Γουλιώτη και άλλους συντελεστές επιχειρεί να ανιχνεύσει τη σύγκρουση του ήρωα με τον ίδιο του τον εαυτό πίσω από τη σύγκρουση με τον άλλοτε σύμμαχό του. Info: Πειραιώς 260, 21.00, 5 - 20 ευρώ, www.greekfestival.gr.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.9

GALA. Η Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με την «Εταιρία για το Κτήριο της Όπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης “Μαρία Κάλλας”» τιμά τη μνήμη της κορυφαίας λυρικής τραγουδίστριας με ένα μεγάλο γκαλά όπερας, 37 χρόνια μετά τον θάνατό της. Τα έσοδα θα δοθούν για την εκπόνηση μελέτης του κτηρίου (Πατησίων 61), όπου έζησε στα νεανικά της χρόνια η Μαρία Κάλλας για να στεγάσει την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας». Διευθύνει μουσικά ο Λουκάς Καρυτινός. Info: Ηρώδειο, 20.30, 12 - 100 ευρώ, www.hrodeion-events.gr.
ΘΕΑΤΡΟ. Ο Δημήτρης Μαυρίκιος επανέρχεται με την «Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη (1866), που βασίζεται στο πολύκροτο μυθιστόρημα που αφορίστηκε – κάποτε – από την Εκκλησία καθώς και στη σχέση του δημιουργού με τη μητέρα του. Info: Πειραιώς 260, 21.00, 21 - 23.9, www.greekfestival.gr.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.9

ΠΡΟΒΟΛΗ. Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου ξεκινάει στα «Αισχύλεια». Τις προβολές ανοίγει η ταινία μυθοπλασίας του Νίκου Τριανταφυλλίδη «Αισθηματίες». Info: Θερινός Κιν/φος - Παραλία Ελευσίνας, 20.30, 5 ευρώ, www.aisxylia.gr.

ΤΡΙΤΗ 23.9

ΜΠΑΛΕΤΟ. Μεγάλα αστέρια του μπαλέτου παγκοσμίως παρουσιάζουν ένα γκαλά μπαλέτου αφιερωμένο στην μπαλαρίνα - μύθο του αιώνα μας Maya Plisetskaya, με τίτλο «Ave Maya». Στην εκδήλωση για τα γενέθλια των 90 χρόνων της θα είναι και η ίδια παρούσα. Info: Ηρώδειο, 21.00, 15 - 80 ευρώ, www.herodeion-events.gr.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.9

ΑΦΙΕΡΩΜΑ. Η συστηματική παρουσίαση των έργων του Μάνου Χατζιδάκι ξεκινάει με δύο συναυλίες στο Ηρώδειο. Στους «Τρόπους του Φεγγαριού» για πρώτη φορά θα παιχτεί το ανέκδοτο σάουντρακ της ταινίας του Ferrara με τίτλο «Faccia di spia». Τραγουδούν η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos. Info: Ηρώδειο, 21.00, 24 - 25.9, 15 - 70 ευρώ, www.herodeion-events.gr.


 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.