search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:26
MENU CLOSE

Οικογενειακή καραμελέ με κρέμα γάλακτος

19.09.2014 05:57
oldphotoscremecaramel_plate1411106257.jpg

Το «παιδικό γλυκό» μεταμορφώνεται σε οικογενειακή απόλαυση, με την προσθήκη λίγου ουίσκι στην καραμέλα και κρέμας γάλακτος στο μείγμα της κρέμας, για πιο πλούσια γεύση.

Το «παιδικό γλυκό» μεταμορφώνεται σε οικογενειακή απόλαυση, με την προσθήκη λίγου ουίσκι στην καραμέλα και κρέμας γάλακτος στο μείγμα της κρέμας, για πιο πλούσια γεύση. Ψήνεται δε, σε μπεν μαρί φούρνου.
 
 
Μερίδες: 8
Ψήσιμο: 1 ώρα περίπου
 
Υλικά
 
Για την κρέμα:
    1 λίτρο γάλα φρέσκο
6 μεγάλα αυγά
    1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
    200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
    2 βανιλίνες
 
Για την καραμέλα:
    1 1/2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
    1 φλιτζ. τσαγ. νερό
    3 κ.σ.  ουίσκι
 
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη. Βράζουμε το γάλα. Αφού βράσει, ρίχνουμε μέσα στο γάλα την κρέμα γάλακτος και τα χτυπημένα αυγά.
 
Για να κάνουμε την καραμέλα, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το ουίσκι, μέχρι να δέσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.  

Αδειάζουμε μέσα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ,  κουνάμε τη φόρμα μας έτσι ώστε να πάει η καραμέλα και στα τοιχώματα.
 
Βάζουμε σε ένα άλλο ταψί νερό και τοποθετούμε μέσα την φόρμα μας, έτσι ώστε να καλύπτεται κατά τα 2/3 με νερό (μπεν μαρί φούρνου).
 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για 1 ώρα περίπου, αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά ξεφορμάρουμε γυρνώντας το γλυκό ανάποδα σε πιατέλα, αφού πρώτα έχουμε ξεκολλήσει τα τοιχώματα με μαχαιράκι..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15