14/08/2020 11:19:10

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες Ρακιντζή

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες Ρακιντζή - Media

Στον αντεισαγγελέα Δημήτριο Δοσούλα, ανέθεσε ο Άρειος Πάγος τη διερεύνηση των καταγγελιών Ρακιντζή. Ο Λέανδρος Ρακιντζής σε δηλώσεις του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε μιλήσει για τείχος ασυλίας και διακριτής μεταχείρισης στους ελέγχους των επωνύμων.
 
Το κείμενο της παραγγελίας έχει ως εξής:
 
«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ημερησίων εφημερίδων, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο κλπ. καθώς και αντίγραφο της 7ης σελίδας της προσφάτως δημοσιοποιηθείσας Ετήσιας Έκθεσης για το έτος 2013 του ιδίου και παρακαλούμε να ενεργήσετε, στα πλαίσια των καθηκόντων σας, κατ' άρθρο 29 παρ. 4 ΚΠοινΔ, προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διακριβωθεί αν έχει τελεσθεί ή μη εκ μέρους δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών παράβαση των άρθρων 239 ή 259 ΠΚ ή άλλες συναφείς με την άσκηση των καθηκόντων τους παραβάσεις».  
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.