search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:22
MENU CLOSE

Κινηματογραφική παραγωγή με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

19.09.2014 10:15
Κινηματογραφική παραγωγή με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα  - Media

Mια κινηματογραφική συμπαραγωγή της Ελλάδας, της Αγγλίας και της Γαλλίας, με τίτλο «Πρόμαχος» θα αρχίσει να προβάλλεται στη χώρα μας από τις 27 Νοεμβρίου, σε διανομή από την εταιρεία Filmboy.

Mια κινηματογραφική συμπαραγωγή της Ελλάδας, της Αγγλίας και της Γαλλίας, με τίτλο «Πρόμαχος» θα αρχίσει να προβάλλεται στη χώρα μας από τις 27 Νοεμβρίου, σε διανομή από την εταιρεία Filmboy.
 
Πρόκειται για μία ταινία δύο Αμερικανών σκηνοθετών, ελληνικής καταγωγής, των αδερφών Voorhes, με αναγνωρισμένο διεθνές καστ. Το φιλμ ασχολείται με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα, μέσα από μια ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων και την κοινή τους προσπάθεια για την επαναφορά στη χώρα μας των κλεμμένων μαρμάρων του Παρθενώνα.
 
Μια ομάδα Ελλήνων δικηγόρων ξεκινούν δικαστικό αγώνα για την επιστροφή των περίφημων μνημείων. Το πρώτο βήμα γίνεται στη Βρετανία, όπου το δικαστήριο εξετάζοντας τα επιχειρήματα των μηνυτών, αποφαίνεται ότι δεν μπορεί να εκδικάσει μια υπόθεση του 19ου αιώνα εν έτει 2014. Στη συνέχεια η ομάδα καταφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
 
Το καστ αποτελείται από Έλληνες και ξένους ηθοποιούς. Πιο συγκεκριμένα παίζουν οι Παντελής Κοντογιάννης, Κασσάνδρα Βογιατζή, Γιώργος Χωραφάς, Γιώργος Βογιατζής, ο Σπύρος Φωκάς, ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός Giancarlo Giannini και οι Michel Byrne και Paul Freeman.
 
Οι δυο σκηνοθέτες, σε παλαιότερη συνέντευξή τους, είχαν δηλώσει σχετικά με την ταινία: «Μέσα από μια σύγχρονη ιστορία, η ταινία μας επιδιώκει να μιλήσει για την αναγέννηση της Αθήνας και της δικαιοσύνης. Όπως το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου που ορθωνόταν στην Ακρόπολη, έτσι και οι ήρωες της ταινίας πρέπει να βρουν το κουράγιο να υπερασπισθούν αυτά που αγαπούν. Όραμά μας είναι να γυρίσουμε μια ταινία που θα αναβιώσει την αρχαία φωνή των Γλυπτών του Παρθενώνα και θα βρει απήχηση στους σημερινούς νέους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:21