search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:25
MENU CLOSE

Lady Gaga: «Η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα στον κόσμο»

20.09.2014 08:10
Lady Gaga: «Η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα στον κόσμο» - Media

«Η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα στον κόσμο». Αυτή ήταν η φράση με την οποία η Lady Gaga καλωσόρισε το ελληνικό κοινό στην πολυαναμενόμενη συναυλία της «ArtRave: TheArtpopBallTour» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής.

αναδημοσίευση από: protothema.gr

«Η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα στον κόσμο». Αυτή ήταν η φράση με την οποία η Lady Gaga καλωσόρισε το ελληνικό κοινό στην πολυαναμενόμενη συναυλία της «ArtRave: TheArtpopBallTour» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής.

Το ΟΑΚΑ μπορεί να μην γέμισε, όμως κανείς από τους περίπου 20.000 θαυμαστές της εκκεντρικής ντίβας δεν έφυγε δυσαρεστημένος από το σόου που διήρκεσε κάτι λιγότερο από δύο ώρες. Η Lady Gaga τα έδωσε όλα και δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι σε κάθε της τραγούδι άλλαζε εμφάνιση και φυσικά περούκα. Η διάσημη ντίβα τραγούδησε παλιές και νέες της επιτυχίες και ξεσήκωσε το κοινό.

Το Oλυμπιακό Στάδιο κυριολεκτικά σείστηκε, όταν έπαιξε το κομμάτι της με τίτλο «BadRomance». Τη νύχτα φώτισαν οι πολύχρωμες ράβδοι που φωσφόριζαν στο σκοτάδι και κρατούσαν τα «τερατάκια» -όπως αποκαλεί η ποπ σταρ τους θαυμαστές της- στα χέρια τους, καθώς όλοι μέσα στο στάδιο χόρευαν ακολουθώντας τον ρυθμό.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν εκείνη που η Lady Gaga εκθείασε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, μιλώντας για την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα.«Αν η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας και όλη αυτή η καταπληκτική αρχιτεκτονική σας μπορούν και επιβιώνουν, τότε κι εσείς μπορείτε να επιβιώσετε», είπε προς τους Ελληνες θαυμαστές της, οι οποίοι ακούγοντας αυτά τα λόγια την αποθέωσαν.

«Ελληνες, να ξέρετε ότι είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα σας», πρόσθεσε και το κοινό ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκροτήματα. Αμέσως μετά τύλιξε γύρω από το σώμα της μία μεγάλη ελληνική σημαία και τραγούδησε μία από τις μπαλάντες της παίζοντας πιάνο.

Μετά από αυτή της την εμφάνιση η μουσική σταμάτησε για λίγο, καθώς η διάσημη τραγουδίστρια αισθάνθηκε πως ήρθε η ώρα να κάνει μία μικρή εξομολόγηση στους Ελληνες θαυμαστές της και να μιλήσει για την εποχή που, αν και ανήλικη, έπρεπε να εργαστεί σκληρά, για να βγάλει τα προς το ζην. Κάπως έτσι αποκάλυψε και τις άγνωστες σχέσεις της με την Ελλάδα, ξεδιπλώνοντας στο κοινό τις μνήμες που της ξύπνησε η επίσκεψή της στη χώρα μας.

«Ημουν 14 ετών και είπα στον πατέρα μου: “Μπαμπά δώσε μου χρήματα;”. Εκείνος μου απάντησε: “Βγες έξω και πιάσε μία δουλειά”. Ετσι, άρχισα να εργάζομαι σε ένα εστιατόριο. Το πιστεύετε; Ξεκίνησα να δουλεύω σε μία ελληνική ταβέρνα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης», δήλωσε η LadyGaga που τότε ήταν απλώς η Στέφανι Τζερμανότα.

«Πολλές φορές, μάλιστα, προσποιούμουν πως είμαι Ελληνίδα», συνέχισε, αποκαλύπτοντας πως στα 15 της χρόνια ήταν μάνατζερ σε ένα άλλο ελληνικό εστιατόριο που το έλεγαν «Αιγαίο». «Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι τα λόγια που μου είχε πει ο τότε Ελληνας σύντροφός μου: “Μην σταματήσεις ποτέ να στοχεύεις τα αστέρια”», πρόσθεσε, αφιερώνοντάς του στη συνέχεια το τραγούδι της με τίτλο «Born This Way».

Κάποια στιγμή ένα από τα «τερατάκια» της, πέταξε στη σκηνή ένα ροζ αρκουδάκι, μαζί με ένα γράμμα για την «MotherMonster». Η διάσημη τραγουδίστρια, χωρίς να χάσει στιγμή άνοιξε τον φάκελο και κρατώντας το αρκουδάκι αγκαλιά, άρχισε ναδιαβάζει δυνατά: «Δεν με ξέρεις, όμως εσύ μου έσωσες τη ζωή. Σε λέω μητέρα γιατί μπορεί να μην με γέννησες, αλλά είσαι ο άνθρωπος που με κράτησε στη ζωή. Με έκανες να αγαπήσω τον εαυτό μου, όπως είμαι. Ημουν θύμα bullying και εσύ με βοήθησες να το ξεπεράσω και να βγω δυνατός. Κανείς δε μπορεί να καταλάβει την εμμονή μου μαζί σου, αλλά δεν δίνω δεκάρα, γιατί εφόσον έχω εσένα στη ζωή μου, είμαι χαρούμενος και περήφανος για τον εαυτό μου. Τώρα που εκπλήρωσα τον στόχο μου να σε δω, θα προσπαθήσω να πραγματοποιήσω ένα ακόμη όνειρό μου: να σε συναντήσω, να σε αγκαλιάσω και να σου πω πόσο πολύ σε αγαπώ. Η αγάπη μου, όμως, για εσένα δεν μπορεί να περιγραφεί με αυτές τις λέξεις. Θα σήμαινε τα πάντα για εμένα, αν μου έδινες την ευκαιρία να σε συναντήσω προσωπικά. Σε ευχαριστώ για όλα».

Καθ' όλη τη διάρκεια ανάγνωσης του συγκινητικού γράμματος, η Lady Gaga δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Καθώς διάβαζε η φωνή της ποπ σταρ -που βουρκωμένη εξομολογήθηκε ότι έχει υπάρξει και η ίδια θύμα bullying έτρεμε από την συγκίνηση. «Πού είσαι; Ελα στα παρασκήνια», άρχισε να φωνάζει κοιτώντας το πλήθος σε μία προσπάθεια να εντοπίσει τον μικρό της θαυμαστή.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, πάντως, που κατά τη διάρκεια της συναυλίας της η Lady Gaga προσπαθούσε να περάσει μηνύματα αισιοδοξίας στους fan της. Ισως αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που την αγαπούν τόσο πολύ. «Μην τα παρατάτε», «Ημουν σαν εσάς. Ένα μικρό κορίτσι με μεγάλα όνειρα», «Να βάζετε την αγάπη πάνω από όλα», ήταν μερικά από αυτά. Σχόλιο, όμως, έκανε και για τους ομοφυλόφιλους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να είστε γκέι και υπερήφανοι. Πιστεύουμε στην ισότητα και στην αποδοχή».

Η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια, βέβαια, μπορεί να απευθυνόταν στο κοινό, μιλώντας στα αγγλικά, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συναυλίας της δεν έλειψαν και τα ελληνικά από το λεξιλόγιό της. Μάλιστα, έκλεισε το σόου λέγοντας σε σπαστά ελληνικά στο κοινό τα εξής: «Ευχαριστώ Athens. Σας αγαπώ. Φιλάκια μωράκι!».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ζήτησε μία μεγάλη συγγνώμη από τα «τερατάκια» της, που από το βράδυ της Τετάρτης την περίμεναν με ανυπομονησία έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, όπου διαμένει.

Ειδικά την Πέμπτη, εκατοντάδες θαυμαστές της είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου με την ελπίδα να μπορέσουν να τη δουν από κοντά πριν από τη μεγάλη συναυλία και ίσως να καταφέρουν να τραβήξουν μία φωτογραφία μαζί της. Εις μάτην, εντούτοις, η πολύωρη αναμονή, αφού η Lady Gaga δεν αποχωρίστηκε ούτε λεπτό την υπερπολυτελή της σουίτα.

«Η διαμονή στη Μεγάλη Βρεταννία ήταν εκπληκτική. Ημουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι μου και σας άκουγα να μου φωνάζετε. Όμως, καταλαβαίνετε, έπρεπε να ξεκουραστώ και να μαζέψω δυνάμεις, για να σας χαρίσω το σόου της ζωής σας», είπε χαρακτηριστικά και όπως αποδείχθηκε η Lady Gaga τήρησε την υπόσχεσή της και έδωσε μία παράσταση που θα μείνει αξέχαστη στους χιλιάδες θαυμαστές της που έδωσαν το «παρών» στο ΟΑΚΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:25