search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:38
MENU CLOSE

Μυτιλήνη: Μεταγωγή μεταναστών με πολεμικό πλοίο προς «άγνωστη κατεύθυνση»

20.09.2014 10:55
Μυτιλήνη: Μεταγωγή μεταναστών με πολεμικό πλοίο προς «άγνωστη κατεύθυνση» - Media

Την μεταγωγή μεταναστών και προσφύγων με πολεμικό πλοίο από το λιμάνι της Μυτιλήνης προς άγνωστη κατεύθυνση καταγγέλλει το Αντιρατσιστικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Την μεταγωγή μεταναστών και προσφύγων με πολεμικό πλοίο από το λιμάνι της Μυτιλήνης προς άγνωστη κατεύθυνση καταγγέλλει το Αντιρατσιστικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, υπάλληλος των αρχών απάντησε σε μέλη του που βρέθηκαν στο χώρο του λιμανιού, ότι η μεταγωγή είναι «ό,τι καλύτερο γι’ αυτούς» εφόσον οι χώροι του ΠΙΚΠΑ και της Μόρια είναι υπερπλήρεις, με αποτέλεσμα οι αφιχθέντες να περιφέρονται.

"Οι Αρχές επικαλούνται ένα πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει τεχνητά, μέσα από τη λογική και την πρακτική της φυλάκισης που επιβλήθηκε με την ίδρυση του κέντρου κράτησης στη Μόρια. Το ΠΙΚΠΑ οδηγείται σε αδιέξοδο με τη συστηματική συσσώρευση ανθρώπων, η χωρητικότητά του υπερκαλύπτεται και οι υπάρχουσες υποδομές δεν επαρκούν", καταγγέλλει το Παρατηρητήριο, και συνεχίζει:

"Η λύση δεν είναι η μεταγωγή των προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα κράτησης, αλλά η απελευθέρωση και η αξιοπρεπής αντιμετώπισή τους ως ανθρώπων που ζητούν και χρειάζονται προστασία.

Το ΠΙΚΠΑ έχει αποδείξει ότι ένα ανοικτό κέντρο υποδοχής είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση και συνεργασία των τοπικών και ιδιαίτερα των δημοτικών αρχών. Τα τεράστια ποσά που δαπανώνται για την κράτηση και τις μεταγωγές μπορούν να διατεθούν στην αξιοπρεπή μεταχείριση των ανθρώπων που ζητούν προστασία. Αυτό αποτελεί συνθήκη αξιοπρέπειας για το ίδιο το νησί της Λέσβου", καταλήγει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:38