13/11/2019 00:33:08
28.10.2009

Σινεμά στο δρόμο

Σινεμά στο δρόμο - Media

Όλοι τους άστεγοι, άνθρωποι αόρατοι, στο περιθώριο της κοινωνίας. Ζουν, αγωνίζονται, ονειρεύονται, αναζητούν ταυτότητα, κόντρα στην αδιαφορία και τον ρατσισμό. Κόντρα στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Αυτούς τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους φέρνουν στο φως 14 έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες, οι ταινίες των οποίων θα προβληθούν στο τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα "Σινεμά στο δρόμο", που διοργανώνει το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ σε συνεργασία με το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εκστρατείας "Γκολ στη Φτώχεια".

9 ταινίες μεγάλου μήκους και 5 μικρού μήκους θα παρουσιαστούν στις δύο αίθουσες προβολών του ανακαινισμένου Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το "Σινεμά στο δρόμο" είχε φιλοξενηθεί με απόλυτη επιτυχία, για πρώτη φορά, τις τελευταίες μέρες του Μαΐου στο Σινέ Φιλίπ στην Αθήνα. Φιλοδοξία των διοργανωτών δε είναι από τον επόμενο χρόνο το κινηματογραφικό αφιέρωμα να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα.

Ξεχωριστή θέση στο "Σινεμά στο δρόμο" κατέχουν δύο ταινίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων: "Γκολ στη φτώχεια" είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που γύρισαν οι δημιουργοί της "Μηχανής του χρόνου" για την Ελληνική Ομάδα Αστέγων. Πρόκειται για μια ταινία που ακολουθεί βήμα προς βήμα την πορεία της ελληνικής ομάδας στην πρώτη της συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων στην Κοπεγχάγη, το 2007.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.