13/12/2019 07:17:35

«Αστακός» η Αλβανία για την επίσκεψη του Πάπα

«Αστακός» η Αλβανία για την επίσκεψη του Πάπα  - Media
Σε επιφυλακή θα βρίσκονται 2.500 αστυνομικοί  επί 11 ώρες στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχουν λάβει  οι αλβανικές αρχές για την σημερινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στα Τίρανα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης της αστυνομίας της Αλβανίας, 50 ελεύθεροι σκοπευτές θα αναπτυχθούν στα υψηλότερα σημεία των περιοχών απ' όπου θα περάσει ο Ποντίφικας, ενώ θα υπάρχουν 27 σημεία διέλευσης και ελέγχου για όσους θελήσουν να εισέλθουν στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων για να δουν από κοντά τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία του στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα».

Σύμφωνα με της αρχές, τα μέτρα ελέγχου στα σύνορα με το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω του φόβου τυχόν επεισοδίων που μπορεί να προκαλέσουν ακραίοι αλβανόφωνοι ισλαμιστές που προέρχονται από τις περιοχές αυτές.

Ο Πάπα Φραγκίσκος πραγματοποιεί στην Αλβανία την πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη, εκτός της Ιταλίας, μετά την εκλογή του ως επικεφαλής της Αγίας Έδρας.
Στόχος του είναι «να προωθήσει το μήνυμα της αρμονικής συνύπαρξης και να ενθαρρύνει το κλίμα γαλήνιας συνύπαρξης ανάμεσα στις θρησκείες, που μπορεί να αποτελέσει μήνυμα και για άλλα μέρη του κόσμου», όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι.

Επίσης θα αποτίσει φόρο τιμής στους κληρικούς που αντιστάθηκαν στους τρομερούς διωγμούς του κομμουνιστικού καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα, όπως ανέφερε ο πατήρ Λομπάρντι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.