search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:49
MENU CLOSE

«Πράσινη» ανατροπή

22.09.2014 06:46
«Πράσινη» ανατροπή - Media

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να αντιδράσει αποτελεσματικά και να επικρατήσει του (κακού του δαίμονα) Πλατανιά με 3-2 στα Χανιά.

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να αντιδράσει αποτελεσματικά και να επικρατήσει του (κακού του δαίμονα) Πλατανιά με 3-2 στα Χανιά.
 
«Σεφτέ» στις νίκες για Εργοτέλη και Πανθρακικό, ενώ το «τρίποντο» πήραν και ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης. Το Σάββατο ο Ολυμπιακός κέρδισε (πιο δύσκολα απ’ όσο υποδηλώνει το τελικό σκορ) με 3-0 την Βέροια στο… ντέρμπι κορυφής, ενώ Ξάνθη και ΟΦΗ επικράτησαν των Λεβαδειακού και Ατρομήτου αντίστοιχα.
 
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ απόψε στις 19:30.
 
Αναλυτικά οι χθεσινές αναμετρήσεις:
 
 
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3
 
 
Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε στα Περιβόλια του Πλατανιά με 3-2 σε ένα από τα θεαματικότερα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί ως τώρα στη φετινή Σούπερ Λίγκα, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη του στην έδρα της ομάδας των Χανίων.
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, καθώς είχε ρυθμό και ένταση. Αφού στο 6ο λεπτό η ατομική προσπάθεια του Τόρες κατέληξε σε άστοχο σουτ, στο 10΄ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Καρέλη, που πήρε την μπάλα από κούρσα και γύρισμα του Δώνη και άνοιξε το σκορ.
 
Σταδιακά όμως η απουσία αξιόπιστου αμυντικού μέσου στον άξονα άρχισε να γίνεται ολοφάνερη στο παιχνίδι των «πράσινων», οι οποίοι δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν εύκολα τις προσπάθειες των γηπεδούχων.
 
Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου δεν απογοητεύτηκε, βγήκε μπροστά για το γκολ κι αφού στο 12΄ ο Κοτσόλης απέκρουσε το σουτ του Τσουράκη δύο λεπτά αργότερα έγινε το 1-1 με τον Κουλιμπαλί.
 
Ο σκόρερ από πλάγια δεξιά θέση πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κοτσόλη, σε φάση που η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν κατόρθωσε να απομακρύνει μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα από αριστερά.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πλούσιο σε συγκινήσεις, λόγω των συνεχών ανατροπών στο σκορ. Ο Πλατανιάς πήρε προβάδισμα στο 50΄, όταν σε αντεπίθεση από την αριστερή πλευρά ο Αγκιλέρα έβγαλε τη σέντρα και ο Τόρες «έγραψε» το 2-1.
 
Οι γηπεδούχοι δεν χάρηκαν πάντως το προβάδισμα παρά για δύο λεπτά, αφού στο 52΄ συνελήφθησαν… κοιμώμενοι καθώς σε συρτή εκτέλεση κόρνερ του Νάνο, ο Ντίνας σούταρε ανενόχλητος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσα.
 
Η είσοδος του Μέντες έφερε ισορροπία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αφού ο Ολλανδός μέσος και σωστά αμυνόταν και το παιχνίδι προωθούσε, με το βοηθό μάλιστα να τον υποδεικνύει λανθασμένα σε θέση οφσάιντ στο 58ο λεπτό, σε φάση για γκολ.
 
Η ανατροπή για τον Παναθηναϊκό συντελέστηκε τελικά στο 69΄, όταν σε σουτ χωρίς καμία τύχη από τον Καρέλη, ο Κουλιμπαλί έβαλε το πόδι απρόσεκτα, ο Ολίμπα απέκρουσε χωρίς να συγκρατήσει την μπάλα και ο Ζέκα την έσπρωξε στην ανυπεράσπιστη εστία για το 3-2.
 

 
Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Νέπλιακ, Αζράκ, Αγκιλέρα (68’ Τετέ), Μενδρινός (80’ Ναζλίδης), Τσουράκης (75’ Μιλούνοβιτς), Γκιλβαν Γκόμες, Τόρες. 

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Δώνης (57’ Μέντες), Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα (84’ Κλωναρίδης), Ντίνας, Πέτριτς (75’ Μπούρμπος), Πράνιτς, Καρέλης. 
 
 
Νίκη Βόλου-Εργοτέλης 1-4
 
Την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με εμφατικό τρόπο σημείωσε ο Εργοτέλης, που πέρασε σαν σίφουνας από τον Βόλο επικρατώντας της Νίκης με 4-1.
 
Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, η οποία την προηγούμενη Δευτέρα είχε ηττηθεί στο Παγκρήτιο 3-0 από τον Πλατανιά στο ντεμπούτο του Έλληνα προπονητή, πήρε τους πρώτους βαθμούς της, αφήνοντας το συγκρότημα της Θεσσαλίας ουραγό και χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.
 
Οι Κρήτες κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο τέταρτο επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό τους και ανοίγοντας το σκορ με τον Μπογκντάνοφ στο 12ο λεπτό, σε ταχύτατη αντεπίθεση με εκφραστή τον Γιουσούφ.
 
Οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν ιδιαίτερα, κατόρθωσαν όμως να ισοφαρίσουν στο 20ό λεπτό με κεφαλιά του Ίβενς από σέντρα του Μουζακίτη, κι ενώ στο 15΄ ο Βλαχοδήμος είχε χάσει την ευκαιρία για το 0-2 στο τετ α τετ με τον Ταμπάκη.
 
Στο 24΄ ήταν και πάλι ο Βλαχοδήμος που σούταρε άουτ από καλή θέση, στο 28΄ το σουτ του Τζανακάκη ανάγκασε τον Ταμπάκη σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 30΄ χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια στην αριστερή γωνία του ο Τσέρνι για να αποκρούσει το σουτ του Νικλητσιώτη.
 
Η αδυναμία της θεσσαλικής ομάδας στο ψηλό παιχνίδι κόστισε στη Νίκη δύο γκολ ελάχιστα μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μισού: στο 46΄ και σε νέα σέντρα του Γιουσούφ ο Νόσκοβιτς σηκώθηκε για το 1-2, ενώ στο 53΄ ήταν η σειρά του Χαλκιαδάκη να νικήσει με το κεφάλι τον Ταμπάκη, σε εκτέλεση κόρνερ.
 
Οι Βολιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν σημειώνοντας το γκολ που θα τους έδινε ελπίδες επιστροφής, είχαν δύο καλές προσπάθειες του Σκούρτη στο 65΄ και το 69΄, αλλά στην πρώτη επενέβη σωτήρια ο Τσέρνι και η δεύτερη κατέληξε μόλις άουτ.
 
Τελικά στη νίκη έδωσε διαστάσεις θριάμβου ο κορυφαίος του αγώνα, Γιουσούφ, που μετά τις ασίστ στα πρώτα δυο γκολ σημείωσε το τέταρτο πλασάροντας εύστοχα σε νέα αντεπίθεση του Εργοτέλη.
 
 
Νίκη Βόλου (Φαντενμπρούκ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Μαχλέλης (54’ Τσουκάνης), Ίβενς, Αργύρης, Λάουκς, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης(59’ Τζιώρας), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης (59’ Μάρτινς), Σκουρτάι 

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Βλαχοδήμος (66’ Κούτρης), Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Μπογκντάνοφ (49’ Γκέντσογλου), Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ, Λυκογιάννης, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (82’ Κούρεζ) 
 
 
Πανθρακικός-Πανιώνιος 1-0
 
«Σεφτέ» στις νίκες έκανε ο Πανθρακικός, που με εκτελεστή το μόνιμο σκόρερ του, τον Βραζιλιάνο Ίγκορ, επιβλήθηκε στην Κομοτηνή του Πανιωνίου 1-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
 
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο ως προς την κατοχή, καθώς παρά την ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων οι «κυανέρυθροι» κατόρθωναν να δίνουν στο παιχνίδι το ρυθμό που τους εξυπηρετούσε, χάρις στην καθοδήγηση του Ιμπαγάσα.
 
Επιθετικά όμως ο Πανιώνιος δεν φάνηκε ούτε σε μία φάση, με τις ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα να ανήκουν αποκλειστικά στην ομάδα της Κομοτηνής.
 
Έτσι, στο 10΄ το δυνατό σουτ του Πέρεθ πέρασε μόλις άουτ, στο 36΄ νέα προσπάθεια του ίδιου κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου ο Έμποου σηκώθηκε εντυπωσιακά και πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω.
 
Τελικά ο αγώνας κρίθηκε στη φάση του 57ου λεπτού, όταν ο Χατζηισαΐας τράβηξε τον Κάσες στην περιοχή, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ίγκορ νίκησε εύκολα από τα 11 μέτρα τον Γιαννακόπουλο, σημειώνοντας το τρίτο φετινό τέρμα του.
 
Ο Πανιώνιος είχε μια ευκαιρία στο 71΄ με το δυνατό συρτό (αλλά άστοχο) σουτ του Μπουμάλ, ενώ στο 75΄ ο Ντιγκινί πέρασε τους πάντες αλλά ο τερματοφύλακας των «κυανέρυθρων» αποσόβησε το 2-0 αποκρούοντας χαμηλά στη δεξιά γωνία του.
 
Στο 80ό λεπτό ο αγώνας διακόπηκε για περίπου ένα πεντάλεπτο λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση, με μοναδική καλή στιγμή στο εναπομείναν αυτό διάστημα ένα καλό σουτ του Μασούρα που πέρασε ελάχιστα από τα δοκάρια του Πανθρακικού.
 
 
Πανθρακικός (Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Πέρεθ (46’ Ντιγκινί), Μεχία, Τζάνης (67’ Λαδάκης), Κάσες (79’ Χασομέρης), Σερφά, Έμποου, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Ίγκορ. 

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Παντίδος (89’ Σμυρλής), Μπουμάλ, Γιάννου, Σιώπης (79’ Μασούρας), Χατζηισαΐας, Κολοβός, Αργυρόπουλος, Ιμπαγάσα (60’ Γκέζος). 
 
 
 
Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
 
Πολύτιμη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε στο «νησί των Φαιάκων» η Κέρκυρα στο ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας, δεύτερη σε τέσσερις αγωνιστικές και πρώτη στην ιστορία σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας για το συγκρότημα του Ιονίου που έφτασε έτσι στους 7 βαθμούς, αφήνοντας στους 5 τους Ηπειρώτες.
 
Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου άσκησε πίεση στους Γιαννιώτες από το πρώτο λεπτό, κερδίζοντας συνεχή κόρνερ στα πρώτα λεπτά αλλά χωρίς να αποκομίσει όφελος από τις «στημένες» μπάλες.
 
Αντίθετα, παρά την υπεροχή τους οι «Φαίακες» έκλεισαν μεν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι 1-0 αλλά το γκολ σημείωσε αντίπαλος και συγκεκριμένα ο Μιχαήλ στο 29ο λεπτό, όταν στο γύρισμα του Κόντου έβαλε άσχημα το πόδι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας κέρδισε πολύ σε ποιότητα, αφού οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με στόχο να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα.
 
Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη απείλησαν στο 56΄, όταν ο Σέτκους απέκρουσε το σουτ του Τσάβες και στο 69΄, με τον Κοροβέση να μην μπορεί από κοντά να κάνει την προβολή.
 
Η Κέρκυρα από την πλευρά της είχε μόνο δύο ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, την πρώτη στο 83΄ με τον Βελλίδη να νικά τον Μαρκόφσκι και τη δεύτερη στη φάση του 2-0, που σημείωσε ο Ζορμπάς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν πέρασε όλη την άμυνα του ΠΑΣ για να σκοράρει.
 
 
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ρόχας (65’ Ζορμπάς), Γκόμες, Σαμπάτ, Μαρκόφσκι, Κόντος (90’ Ντιμιτρόφσκι), Χαβίτο, Ανδρεόπουλος (75’ Κρητικός), Ντιόγκο, 

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος (65’ Μανιάς), Τζημόπουλος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Τσάβες, Στρούνα, Κοροβέσης
 
 
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 1-0
 
Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα κατάκτησε ο Αστέρας Τρίπολης, με 1-0 επί της Καλλονής, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
 
Τρία 24ωρα μετά τη σπουδαία εκτός έδρας ισοπαλία με τη Μπεσίκτας, στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, η πελοποννησιακή ομάδα υποχρέωσε την Καλλονή στην πρώτη εφετινή της ήττα. Το γκολ του Μάσα στο ξεκίνημα του αγώνα (3΄) με κεφαλιά, στάθηκε αρκετό στους γηπεδούχους να πάρουν το πολύτιμο «τρίποντο», δεύτερο στο πρωτάθλημα μετά τη νίκη τους επί τους Πανθρακικού στο ίδιο γήπεδο, πριν από 2 αγωνιστικές.
 
Σε σχέση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη δε βρέθηκε σε καλή μέρα, είχε ελάχιστες φάσεις και θα πρέπει να αισθάνεται τυχερό που έφυγε χαμένο με το «φτωχό» 1-0. Οι ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι, τόσο στο ξεκίνημα του ματς, αλλά κυρίως στην επανάληψη ήταν αρκετές, ωστόσο, δεν «πλήρωσαν» την αστοχία τους.   
 
Κι αυτό διότι στο 88΄ ο Κύπρου έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, μετά την καταπληκτική ασίστ του Καμαρά.

 
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ (Ζησόπουλος 23'), Μουνάφο, Τιε Μπι, Μάσα, Πάρα, Ρόλε (Φερνάντες 82'), Μπαντιμπανγκά (Γιαννιώτας 46'). 

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Βαλιός (Μίνγκας 74'), Αντιέγιο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (Καμαρά 46'), Κεϊτά, Γιορέντε, Ναβάρο, Καλτσάς, Χουάνμα, Λεοζίνιο (Κύπρου 74'). 
 

Όσον αφορά τις Σαββατιάτικες αναμετρήσεις:

Ολυμπιακός-Βέροια 3-0
 
 
Στην κορυφή βρέθηκε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 3-0 επί της Βέροιας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
 
Το αήττητο που είχε η ομάδα της Ημαθίας σταμάτησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», παρά την πολύ καλή εμφάνισή της στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
 
Χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλη μία…επαγγελματική νίκη. Τέσσερα 24ωρα μετά τον θρίαμβο επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Μίτσελ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, δεν έφτιαξε πολλές ευκαιρίες, αλλά ήταν υπομονετική στο παιχνίδι της αλλάζοντας πολλές πάσες στη μεσαία γραμμή.
 
Δύο φάσεις έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, στη μία είχε δοκάρι με το Μήτρογλου (6΄) και στην άλλη προηγήθηκε με το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος (το κέρδισε ο Ντουρμάζ από τον Αμαραντίδη στο 33΄).
 
Η εικόνα του ματς δεν ήταν διαφορετική στην επανάληψη. Η Βέροια προσπάθησε να βρει κάποιους κενούς διαδρόμους για να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά δεν τα κατάφερε. Κι όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο οι γηπεδούχοι γίνονταν όλο και πιο απειλητικοί.
 
Στο 73΄ και 79΄ ο Καντιμοίρης είπε «όχι» σε δύο τετ-α-τετ που είχε με τους Μήτρογλου και Μπενίτες, ενώ νωρίτερα, στο 67΄, ο Μήτρογλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο στράικερ των Πειραιωτών, όμως, δεν ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως κακώς υποδείχθηκε από το βοηθό του Καλογερόπουλου. 
 
Δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Μπενίτες με πλασέ, μετά το λάθος του Ραούλ Μπράβο έγραψε το 2-0 και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κασάμι με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

 
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Γιαννούλης (57' Γιαννούλης), Αυλωνίτης, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φουστέρ, Ντουρμάζ (67' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (76' Μπενίτες). 

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές (54' Όστοϊτς), Βέρτζος, Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης (74' Μπαργκάν), Μπατιόν, Καλτσάς, Κάμπορα, Ντιμίτρου, Γεωργιάδης (61' Κατίδης). 
 

ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-0
 
Με 1-0 επιβλήθηκε ο ΟΦΗ του Ατρόμητου και πανηγύρισε το δεύτερο φετινό του «τρίποντο».
 
Το γκολ του Περογαμβράκη στο 46΄ στάθηκε αρκετό στους Κρητικούς να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, υποχρεώνοντας την ομάδα του Περιστερίου στην πρώτη φετινή της ήττα. Όπως και με τον Παναιτωλικό (τότε είχε σκοράρει ο Πετρόπουλος στις καθυστερήσεις), έτσι και το Σάββατο ένα γκολ ήταν αρκετό για το συγκρότημα του Τζενάρο Γκατούζο να φτάσει στο στόχο του, αφήνοντας τους Περιστεριώτες χωρίς νίκη για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική (προηγήθηκε το 0-0 με τον Παναιτωλικό).
 
Το πρώτο ημίχρονο στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» είχε πάθος και δυνατές μάχες, αλλά ήταν «φτωχό» σε φάσεις και ποιοτικά μέτριο. Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν αγχωμένοι και με πολλές λάθος μεταβιβάσεις.
 
Σε όλη τη διάρκεια του 45λεπτου, ο ΟΦΗ δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Τσενάμο, εάν εξαιρέσει κανείς το απευθείας φάουλ του Μονιάκη στο 18΄ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 
Την κλασική ευκαιρία στο διάστημα αυτό έχασε ο Ατρόμητος, στο 12΄, με το Ναπολεόνι να βγαίνει απέναντι από τον Λόρια, μετά το λάθος του Μονιάκη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
 
Με τις ιδανικότερες συνθήκες για τους Κρητικούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ακριβώς με τη σέντρα, ο Τζορτζ ελίχθηκε ωραία στην περιοχή των «κυανόλευκων» και με γύρισμα ακριβείας έδωσε τη δυνατότητα στον Περογραμβράκη να σκοράρει σε άδεια εστία (1-0). Ένα λεπτό μετά, το ματς διεκόπη για περίπου 8 λεπτά, λόγω προβλήματος με τον φωτισμό του γηπέδου, ωστόσο, επιλύθηκε γρήγορα και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.
 
Το γρήγορο γκολ προκάλεσε νευρικότητα στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου, οι παίκτες της οποίας δε μπορούσαν να…βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη μεριά οι γηπεδούχοι δεν πιέστηκαν, αλλά ούτε έδειξαν να ενδιαφέρονται και πολύ για το δεύτερο γκολ.
 
Ο διαιτητής κράτησε 12 λεπτά καθυστερήσεις λόγω του προβλήματος με τον φωτισμό και στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Ατρόμητος έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 με την κεφαλιά του Καραμάνου από πολύ κοντά να φεύγει άουτ!
 
 
ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μονιάκης, Πετρόπουλος (46’ Τζορτζ), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (90+5’ Κουτσιανικούλης), Μεϊτέ, Περογαμβράκης (86’ Μπάνουσης), Στάθης, Μακρής. 

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσέναμο, Κούρος (90+3’ Φάμπιο), Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι (80’ Τάτος), Παπάζογλου, Νάστος, Καραμάνος, Δημούτσος (84’ Γεωργίου), Ουμπίδες, Πίτου Γκαρσία.
 
 
SKODA Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-0
 
Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πέτυχε η Ξάνθη, με το 2-0 επί του Λεβαδειακού, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής.
 
Λίγα 24ωρα μετά την αποχώρηση του Σάκη Τσιώλη από τον πάγκο και με το Νίκο Νεντίδη να εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προπονητή, η Ξάνθη πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη, αφήνοντας χωρίς «τρίποντο» τους Βοιωτούς από το ξεκίνημα της περιόδου.
 
Στο βαρύ αγωνιστικό χώρο των Πηγαδίων, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο 45λεπτο. Η Ξάνθη, πάντως, ήταν καλύτερη από το Λεβαδειακό, είχε περισσότερη διάθεση και από την αρχή του ματς προσπάθησε είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα να «ξεκλειδώσει» την καλά οργανωμένη άμυνα των Βοιωτών.
 
Η ακριτική ομάδα δικαιώθηκε για την επιμονή της στο 37΄, από την ασίστ του Μπαξεβανίδη στον Καπετάνο, με τον τελευταίο να πλασάρει υποδειγματικά και να στέλνει τη Ξάνθη στ' αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ (1-0).
 
Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει κι έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι έφταναν με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Στρατηλάτη, αλλά δε μπορούσαν να τελειώσουν τις φάσεις.
 
Στο 77΄ ο Ζίτο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των Βοιωτών, οι οποίοι, πάντως, αν και μα 10 παίκτες έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στο 86΄ με το σουτ του Μπονταγκαράι να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Κυριακίδης έκανε την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Βούκσεβιτς.
 
Το παιχνίδι «κλείδωσε» για τους ακρίτες στο 90΄, με τον Κλέιτον να σκοράρει από κοντά με πλασέ και να πανηγυρίζει με γκολ την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα (2-0).
 

 
SKODA Ξάνθη (Νεντίδης): Κυριακίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Κομεσίδης, Ρούντι (63’ Βασιλακάκης) Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα (50’ Κλέιτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος (80' Ράνος).

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τόμας (82' Πρόγιτς), Πίντερ (46’ Παππάς), Ρούμπεν Γκόμεζ, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60’ Μπορνταγκαράι). 
 
 
 
Πηγή βίντεο: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15