12/11/2019 07:18:39

Τασούλας: «Είναι αδύνατον να είναι ο Μ. Αλέξανδρος στον τάφο της Αμφίπολης» (Video)

Ο υπουργός Πολιτισμού γράφτηκε συνδρομητής στην «Athens Voice» για... συμπαράσταση - Media

Το ενδεχόμενο να βρίσκεται θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος στον τάφο της Αμφίπολης απέκλεισε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.
 
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι η προσωπική του εκτίμηση είναι πως «η αίσθηση που έχω είναι ότι αυτό είναι αδύνατον. Για τον Μέγα Αλέξανδρο έχουμε υποδεέστερες πληροφορίες, άρα φαντάζομαι ότι εάν είχαμε μια τέτοια εξέλιξη, μια τέτοια πληροφορία, δε θα είχε διαφύγει», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ο «ένοικος» του μνημείου θα είναι αντίστοιχος του επιπέδου του μνημείου.
 
Ο Κώστας Τασούλας έκανε λόγο για το τι μαρτυρούν τα περίτεχνα ακροδάχτυλα των Καρυάτιδων, σημειώνοντας: «Αυτά τα ακροδάχτυλα των Καρυάτιδων είναι σαν τίτλος ευγενείας και δείχνουν την αθηναϊκή επίδραση στην τέχνη της περιοχής και αυτό είναι λογικό γιατί η Αμφίπολη ήταν αποικία των Αθηνών».   
 
Παράλληλα, απέφυγε, δε, να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον ακριβή χρόνο αποκάλυψης του συνόλου του τάφου, προσπαθώντας να εξηγήσει πως δεν μπορεί να υπάρχουν σαφή χρονοδιαγράμματα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σύλησης του μνημείου. 


Δηλώσεις Τασούλα από Enikos_gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.