search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:15
MENU CLOSE

Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις

22.09.2014 07:17
Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις - Media

Στη γραμμή 224 που συνδέει μέσω κέντρου την Καισαριανή με τα δικαστήρια θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως το τέλος του μήνα η τηλεματική στα λεωφορεία.

(Αναδημοσίευση από το www.ethnos.gr)
 
Στη γραμμή 224 που συνδέει μέσω κέντρου την Καισαριανή με τα δικαστήρια θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως το τέλος του μήνα η τηλεματική στα λεωφορεία.
 
Ήδη αυτήν την περίοδο ετοιμάζονται τόσο οι δέκα πρώτες έξυπνες στάσεις που θα λειτουργήσουν όσο και τα οχήματα που θα καλύπτουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
 
Υπενθυμίζεται ότι το έργο της τηλεματικής θα δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις και στα λεωφορεία, ενώ για τη συνέχεια προγραμματίζεται και η ενημέρωσή τους από το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet τους μέσω μιας εφαρμογής από την οποία θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του.
 
Χρονοδιάγραμμα

Εντός του επόμενου εξαμήνου ο αριθμός των τηλεματικών στάσεων θα έχει φτάσει τις 100. Το σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως από τον Ιανουάριο του 2016 και συνολικά θα περιλαμβάνει εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ, εγκατάσταση 1.000 «έξυπνων» στάσεων για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων, Κέντρο Διαχείρισης Συστήματος, Κέντρα Εποπτείας Οχημάτων και Κέντρο Εποπτείας Συγκοινωνιών Αθηνών.
 
Με την τηλεματική εκτιμάται ότι θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής στις στάσεις αλλά και ο συνολικός χρόνος των μετακινήσεων και θα υπάρξει δυνατότητα για ενημέρωση μέσω κινητού τηλεφώνου και Διαδικτύου.
 
Επιπλέον τον επόμενο μήνα αναμένεται να τοποθετηθούν τα πρώτα τουρνικέ στην μπροστινή πόρτα των λεωφορείων με στόχο να ενισχυθούν τα μέτρα κατά της εισιτηριοδιαφυγής.
 
Αρχικά θα τοποθετηθούν σε γραμμές σχετικά ήπιας κίνησης προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητά τους ώστε να αποφασιστεί εάν θα τοποθετηθούν και σε οχήματα γραμμών υψηλής ζήτησης.
 
Από τις αρχές της επόμενης χρονιάς μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της μελέτης του δικτύου των οδικών μέσων κατά τη διάρκεια της οποίας θα ελεγχθεί κάθε γραμμή ξεχωριστά ώστε να αποφασιστούν ενδεχόμενες αλλαγές.
 
Ηδη από την πρώτη αναπροσαρμογή που έχει ανακοινωθεί στόχος είναι τα λεωφορεία να γίνουν τροφοδοτικά των μέσων σταθερής τροχιάς και να ενισχυθούν οι γραμμές περιοχών που δεν εξυπηρετούνται από μετρό ή ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14