search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:39
MENU CLOSE

Ο Τασούλας «διορθώνει» τον… υπουργό Πολιτισμού! (Audio + Video)

22.09.2014 09:01
Ο υπουργός Πολιτισμού γράφτηκε συνδρομητής στην «Athens Voice» για... συμπαράσταση - Media

«Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, αυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο», υποστήριξε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας. Νωρίτερα, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρίσκεται θαμμένος ο Μακεδόνας στρατηλάτης στον τάφο της Αμφίπολης.

«Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, αυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο», υποστήριξε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.
 
«Δεν απογοήτευσα κανέναν, ούτε ενθουσιάζω κανέναν. Η αρχαιολογική σκαπάνη θα πει ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο της Αμφίπολης κι όχι ο υπουργός Πολιτισμού”, σημείωσε ο Κώστας Τασούλας, και δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με την άποψη της Γ.Γ. Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ότι «κανείς δεν πρέπει να μιλάει για την ταυτότητα του νεκρού».
 
Σχετικά με τις καταγγελίες ότι ο υπουργός και η κυβέρνηση εκμεταλλεύονται για πολιτικούς και προσωπικούς λόγους τα ευρήματα στην Αμφίπολη ο Κώστας Τασούλας απάντησε: «Πολιτική εκμετάλλευση δεν μπορεί να γίνει από κανέναν. Οι ανακοινώσεις που κάνει το υπουργείο είναι πολύ τακτικές. Αν δεν γίνονταν έτσι θα μας είχαν κατηγορήσει ότι αφήσαμε τον κόσμο στο έλεος της παραφιλολογίας. Με την ενημέρωση από το υπουργείο έχουμε προλάβει όλες αυτές τις φήμες».

Ακούστε τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1. 

 

 

Τασούλας: «Είναι αδύνατον να είναι ο Μ. Αλέξανδρος στον τάφο της Αμφίπολης»

Το ενδεχόμενο να βρίσκεται θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος στον τάφο της Αμφίπολης απέκλεισε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας μιλώντας νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μεγάλου Καναλιού ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι η προσωπική του εκτίμηση είναι πως «η αίσθηση που έχω είναι ότι αυτό είναι αδύνατον. Για τον Μέγα Αλέξανδρο έχουμε υποδεέστερες πληροφορίες, άρα φαντάζομαι ότι εάν είχαμε μια τέτοια εξέλιξη, μια τέτοια πληροφορία, δε θα είχε διαφύγει», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ο «ένοικος» του μνημείου θα είναι αντίστοιχος του επιπέδου του μνημείου.


Δηλώσεις Τασούλα από Enikos_gr  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:39