search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:34
MENU CLOSE

Ανοιχτός σε συνεργασίες ο Στ. Θεοδωράκης

22.09.2014 09:50
Ποτάμι: Ταπεινωτική η αντιμετώπιση της χώρας από την τρόικα - Media

Το Ποτάμι «δεν μπορεί να αρέσει σε όλους» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Εμφανίστηκε όμως ανοιχτός σε θέματα συνεργασιών λέγοντας ότι «Ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι ίδιοι». 

Το Ποτάμι παρά τις 21 συγκεκριμένες λύσεις που παρουσίασε υπό τη μορφή προτάσεων «δεν μπορεί να αρέσει σε όλους» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κάλεσε τα κόμματα να αλλάξουν και τόνισε πως «ο κόσμος έχει ανάγκη από καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερη Νέα Δημοκρατία» είπε και τόνισε ότι ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ κατάλαβε μαζί με τους συνεργάτες του ότι άκουγαν τα ίδια λόγια που είχαν ακουστεί στο παρελθόν από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή. «Ο λόγος της εξουσίας και αυτών που τη διεκδικούν είναι ο ίδιος» σχολίασε.
 
Τόνισε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πιο αδύναμους, κυρίως στους άνεργους και πρότεινε ως λύση τη διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας και την εισαγωγή όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Υπολογίσαμε τα χρήματα και φτάνουν» σημείωσε. Υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να εξάγει προϊόντα και πρόσθεσε: «Μία από τις 21 προτάσεις μας είναι η μείωση του ΦΠΑ στις εξαγωγές». Μιλώντας για το ελληνικό χρέος τόνισε ότι δεν είναι βιώσιμο και είπε ότι «όσο ωραίος και να είναι κάποιος δεν θα του μειώσουν στο μισό το χρέος του». Πρόσθεσε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, πως «το θέμα δεν είναι να ζητάς, αλλά να δημιουργείς τις συνθήκες για να κερδίζεις».
 
Ερωτηθείς για τα «κόκκινα» δάνεια, απάντησε ότι «δεν πρέπει να γίνει διαγραφή τους» και πως «αντί να συσσωρεύονται τα δάνεια στις τράπεζες και κάποιοι άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια τους, να αξιολογείται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να δοθούν λύσεις δίκαιες». Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται σε πανικό… Είναι άλλη στο εσωτερικό και άλλη στο εξωτερικό».
 
Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε ανοιχτός σε πρόσωπα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ένα θέμα είναι οι θέσεις και το άλλο το πρόγραμμα… Ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι ίδιοι. Εμείς λέμε να συζητήσουμε από πολύ νωρίς για το τι λύσεις πρέπει να δοθούν, ώστε όταν έρθει ο πολιτικός χρόνος να δούμε ποιος έχει διάθεση».
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26