search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:46
MENU CLOSE

Τέλος εποχής για το «Μπερναμπέου»; 500 εκατ. ευρώ για να γίνει «Στάδιο Αμπού Ντάμπι»

22.09.2014 10:07
Τέλος εποχής για το «Μπερναμπέου»; 500 εκατ. ευρώ για να γίνει «Στάδιο Αμπού Ντάμπι» - Media

Σε διαπραγματεύσεις με τους Άραβες του Αμπού Ντάμπι βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ προκειμένου να μετονομάσει το γήπεδο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Σε διαπραγματεύσεις με τους Άραβες του Αμπού Ντάμπι βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ προκειμένου να μετονομάσει το γήπεδο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, η συμφωνία είναι πολύ κοντά ώστε η ομάδα να πάρει ως και μισό δισεκατομμύριο ευρώ πουλώντας το δικαίωμα ονοματοδοσίας του ιστορικού γηπέδου για είκοσι χρόνια που σύντομα μπορεί να ονομαστεί και «Στάδιο Άμπου Ντάμπι».
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η «βασίλισσα» έχει αρχίσει εδώ και καιρό διαπραγματεύσεις με την IPIC (International Petroleum Investment Company), ένα επενδυτικό fund που ανήκει κατά 100% στο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι και διευθύνεται από τη βασιλική οικογένεια.
 
Η IPIC παίζει το ρόλο του μεσολαβητή, αλλά, όπως γράφει η Marca, στην περίπτωση συμφωνίας δεν θα έδινε το όνομα του δικού της εμπορικού σήματος στο γήπεδο.
 
Αρχικά η εγκατάσταση θα μπορούσε να λάβει το όνομα «Σαντιάγκο Μπερναμπέου Άμπου Ντάμπι» ή «Άμπου Ντάμπι Μπερναμπέου» και ύστερα, μετά τη μετάβαση, θα αναλάμβανε ένας χορηγός για το τελικό… βάπτισμα.
 
Η συμφωνία θα επιτρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του σταδίου, αν και η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να βρει εμπόδιο από τη συλλογική αγωγή, η οποία κατατέθηκε από την τοπική οργάνωση «Civic Plataforma de Vecinos del Bernabeu», που αντιτίθεται στη δημιουργία νέων έργων σε μια περιοχή που η πρωτεύουσα είναι ήδη κορεσμένη.
 
 
Πηγή: newmoney.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:45