search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:32
MENU CLOSE

Ο Μικ Σουμάχερ τζούνιορ, στα χνάρια του μεγάλου Μίκαελ

23.09.2014 14:15
Ο Μικ Σουμάχερ τζούνιορ, στα χνάρια του μεγάλου Μίκαελ - Media

 Ο Μικ Σουμάχερ φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον πατέρα του στη «Φόρμουλα 1». Στα 15 του χρόνια είναι ήδη στην τριάδα των πιλότων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα καρτ, στην κατηγορία του. Από τα καρτ έχουν ξεκινήσει πολλοί σπουδαίοι οδηγοί, μεταξύ των οποίων και ο Μίκαελ Σουμάχερ.

 Ο Μικ Σουμάχερ φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον πατέρα του στη «Φόρμουλα 1». Στα 15 του χρόνια είναι ήδη στην τριάδα των πιλότων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα καρτ, στην κατηγορία του. Από τα καρτ έχουν ξεκινήσει πολλοί σπουδαίοι οδηγοί, μεταξύ των οποίων και ο Μίκαελ Σουμάχερ.

 «Είναι ξεκάθαρο πως ο στόχος μου είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Αυτό είναι απλά το ξεκίνημα της καριέρας μου. Είμαι περήφανος για τη δεύτερη θέση που κατέκτησα», δήλωσε ο νεαρός Σουμάχερ κι από τα λόγια του φαίνεται ξεκάθαρα πως θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του πατέρα του.
 
Ένα από τα αξιοσημείωτα της μικρής, προς το παρόν, καριέρας του Μικ, στους αγώνες καρτ, είναι πως έως τώρα δεν αγωνιζόταν με ως Μικ Σουμάχερ. Μέχρι πρότινος δήλωνε το επίθετο της μητέρας του και δήλωνε συμμετοχή ως Μικ Μπετς, ενώ έφτασε στην κατάκτηση της 2ης θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καρτς, ως Μικ Τζούνιορ, με σαφή παραπομπή στον πατέρα του.
 
Τώρα πια είναι δύσκολο να κρύβει – για οποιονδήποτε λόγο- την αληθινή του ταυτότητα. Όλοι ξέρουν πως είναι ο Μικ Σουμάχερ τζούνιορ, γιός του θρύλου της «Φόρμουλα 1» που δίνει τον πιο μεγάλο αγώνα της ζωής του, προκειμένου να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση – όσο αυτό είναι εφικτό – μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι στις Άλπεις, ενώ έκανε σκι.
 
Να σημειωθεί πως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι γιοί διάσημων πιλότων της «Φόρμουλα 1», που κατάφεραν να φτάσουν τις επιδόσεις των πατεράδων τους. Το έκανε ο Ντέιμον Χιλ το 1996, του οποίου ο πατέρας Γκρέιαμ ήταν δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και το παλεύει στην τρέχουσα σεζόν ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο πατέρας του Κέκε, ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής το 1982.
 
Φυσικά είναι πολύ δύσκολο τόσο για τον 15χρονο Μικ, όσο και για οποιονδήποτε ικανό και φιλόδοξο πιλότο της «Φόρμουλα 1» να φτάσει την επίδοση του Μίκαελ Σουμάχερ, που αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής 7 φορές.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24