search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:08
MENU CLOSE

Στον Μίκη αφιερώνει τη νέα περίοδο το «Badminton»

23.09.2014 17:45

Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώνει τη φετινή θεατρική περίοδο το Θέατρο Badminton. Με αφορμή τα 90 χρόνια του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, η σκηνή των πρώην Ολυμπιακών εγκαταστάσεων προσεγγίζει το έργο του με τρεις θεατρικές παραστάσεις κι άλλες τόσες συναυλίες.

Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώνει τη φετινή θεατρική περίοδο το Θέατρο Badminton. Με αφορμή τα 90 χρόνια του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, η σκηνή των πρώην Ολυμπιακών εγκαταστάσεων προσεγγίζει το έργο του με τρεις θεατρικές παραστάσεις κι άλλες τόσες συναυλίες.
 
Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του θεάτρου Μιχάλης Αδάμ, κατά τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος που περιλαμβάνει συνολικά 18 παραγωγές,το Badminton συνεχίζει έναν «άθλο, αφού παραμένει ανοιχτό ως ένα θέατρο 2.000 θέσεων και μπορεί να επιβιώνει με αποκλειστικό χορηγό το κοινό του». Μάλιστα, μέσα στο φθινόπωρο θα "γιορτάσει" τα 2 εκατομμύρια θεατών.
 
Με ορίζοντα το 2015 και στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον Μίκη Θεοδωράκη τρεις μεγάλες παραστάσεις δεσπόζουν στο πρόγραμμα του θεάτρου: Η επανάληψη της περυσινής επιτυχίας που χειροκρότησαν 150 χιλιάδες θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα «Ποιός τη Ζωή μου…» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη (23/1), το εμβληματικό «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου (18/3), στο οποίο ο μεγάλος δημιουργός ολοκληρώνει και εμπλουτίζει τη μαρτυρία του για τα χρόνια του διχασμού αλλά και μια εντελώς νέα δημιουργία με τίτλο, «Ο Διόνυσος στην Εποχή των Μνημονίων», στην οποία ο συνθέτης σε συνεργασία με τη Σοφία Σπυράτου πλέκει τους ήχους της ελληνικής μουσικής, από την αρχαιότητα στις μέρες μας.
 
Παράλληλα, από τον Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2015, η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης θα δώσει στο Badminton τρεις συναυλίες: «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη», «Μουσική και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο» και «Τα Ταξίδια», ένα μουσικό οδοιπορικό και μία μουσική συνάντηση παραδοσιακών με λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.
 
Η σεζόν ανοίγει με τις επιτυχίες της «Priscilla, της βασίλισσας της ερήμου» (26/9) και του «Μαουτχάουζεν» (9/10) σε επανάληψη, για να ακολουθήσει το σίκουελ του μιούζικαλ «Θα σε πάρω να φύγουμε», με τίτλο «Θα περάσει κι αυτό» (31/10) και πρωταγωνιστές τους Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αντώνη Λουδάρο. Ο Γιάννης Μπέζος θα παρουσιάσει στην παράσταση «Μια Ελλάδα θέατρο» (17/11) τις αλησμόνητες μουσικές και τραγούδια της εγχώριας σκηνής, ενώ μετά το Πάσχα ο Γρηγόρης Βαλτινός θα επανέλθει σε μια από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές του στη σκηνή, στον «Βιολιστή στη στέγη» (17/4).
Για πρώτη φορά φέτος, το Badminton επιχειρεί στο είδος της οπερέτας με τους «Απάχηδες των Αθηνών» (12/6). Ο Σπύρος Ευαγγελάτος σκηνοθετεί, σε μια προσπάθεια να «κρατηθεί το ύφος του έργου στην εποχή του», με τον Σπύρο Παπαδόπουλο να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Από το πρόγραμμα δεν λείπουν και οι μετακλήσεις πρώτης γραμμής, με πέντε παραγωγές. Το Εθνικό θέατρο Ακροβατών της Κίνας με το «China dream» (26/12), οι Tiger Lillies με τη νέα τους παράσταση «Rime of the ancient mariner» (9/1), το ιστορικό ρωσικό θέατρο Vakhtangov με το κλασσικό αριστούργημα της «Αννα Καρένινα» (16/1), το μιούζικαλ απευθείας από το Γουέστ Εντ «The definitive Rat Pack» (13/2) για το διάσημο μουσικό τρίο των Σινάτρα, Μάρτιν και Ντέιβις και τα μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης που θα χορέψουν την «Λίμνη των κύκνων» (27/2).
 
Τέλος, τον Οκτώβριο του 2015, επιστρέφει το μιούζικαλ – σταθμός «MAMMA MIA!», με μία εκθαμβωτική παραγωγή, ακριβώς ίδια με αυτές που παρουσιάζονται, με καθημερινές sold out παραστάσεις, στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33