search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:05
MENU CLOSE

Τα Lego του Αλκατράζ

24.09.2014 12:43
Τα Lego του Αλκατράζ - Media

Ο διάσημος Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei θα γεμίσει με 1,2 εκατομμύρια κομμάτια Lego, ίσως, το τελευταίο μέρος που μπορείς να φανταστείς: την περίφημη φυλακή του Αλκατράζ.

 
Ο διάσημος Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei θα γεμίσει με 1,2 εκατομμύρια κομμάτια Lego, ίσως, το τελευταίο μέρος που μπορείς να φανταστείς: την περίφημη φυλακή του Αλκατράζ.
 
Η νησίδα του Αλκατράζ, που πλέον αποτελεί τουριστική ατραξιόν του Σαν Φρανσίσκο, θα φιλοξενήσει από τις 27 Σεπτεμβρίου, το τελευταίο και πιο πρόσφατο πρότζεκτ του διάσημου καλλιτέχνη από την Κίνα, Ai Weiwei.
 
Η νέα του εγκατάσταση ονομάζεται «Trace» και αποτελεί μέρος μιας έκθεσης που θα διαρκέσει επτά μήνες, με τον τίτλο «Large: Ai Weiwei at Alcatraz». Το έργο που εμπνεύστηκε να δημιουργήσει περιλαμβάνει 176 πορτρέτα, νυν και πρώην πολιτικών κρατουμένων και εξόριστων, σχεδιασμένα όλα με τουβλάκια της εταιρείας Lego. «Θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φυλακιστεί πολεμώντας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο για την ελευθερία. Κάποιοι από αυτούς έχουν ξεχαστεί από την κοινωνία» δήλωσε ο Ai Weiwei.
 
Ανάμεσα στα πορτρέτα ξεχωρίζουμε το «αγαπημένο» παιδί της NSA,  Έντουαρντ Σνόουντεν, τη ποπ τραγουδίστρια από το Θιβέτ, Λόλο αλλά και τον πρώην ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. Μάλιστα, ο ίδιος ο καλλιτέχνης ανήκει στην κατηγορία των μαχητών υπέρ της ελευθερίας, αφού έχει φυλακιστεί για 81 ημέρες το 2011 και επί του παρόντος δεν μπορεί να φύγει από την Κίνα, αφού το διαβατήριό του κατασχέθηκε, αλλά επέλεξε να μην συμπεριλάβει τον εαυτό του στο έργο.
 
Η έκθεση διοργανώνεται από το For – Site, μια ομάδα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που στόχος της είναι να παράγει και να προωθεί τη τέχνη στο δημόσιο χώρο, η οποία συντονίζεται εξ αποστάσεως από τον Ai Weiwei.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:04