search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:37
MENU CLOSE

Αξιολόγηση από την τρόικα με… δόσεις

25.09.2014 05:54
Αξιολόγηση από την τρόικα με… δόσεις - Media

Για την προσεχή Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, οριστικοποιήθηκε, κατά την τηλεδιάσκεψη, η πρώτη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. 

Για την προσεχή Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, οριστικοποιήθηκε, κατά την τηλεδιάσκεψη, η πρώτη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Η συγκεκριμένη αξιολόγηση αναμένεται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις, η πρώτη από τις οποίες θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες, με κύριο θέμα συζήτησης την αποτίμηση και ιεράρχηση των εκκρεμοτήτων του Μνημονίου και την οριστικοποίηση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου. Στο προσχέδιο, θα αποσαφηνιστούν τόσο το ποσοστό μείωσης της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης (παρατείνεται και πέραν του 2014), όσο και ο αριθμός των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία για τη μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ (10-12 Οκτωβρίου), ενώ αμέσως μετά θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup (13 Οκτωβρίου). Στη συνεδρίαση αυτή, η 5η αξιολόγηση του Μνημονίου θα είναι το δεύτερο θέμα στην ατζέντα.

Μετά το Eurogroup, οι επικεφαλής της τρόικας θα επανέλθουν στην Αθήνα, για το 2ο γύρο των διαπραγματεύσεων. Αυτός θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς, εκτός από τα θέματα της «εγχώριας ατζέντας» (ασφαλιστικό, εργασιακά, «κόκκινα» δάνεια, νέο μισθολόγιο και ολοκλήρωση των απολύσεων στο Δημόσιο, κ.λπ.), συνδέεται χρονικά τόσο με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των τραπεζών (26 Οκτωβρίου), όσο και με την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (1η Νοεμβρίου).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:37