23/04/2019 18:03:09

Τρόικα: Φοροελαφρύνσεις τέλος!

Χαρδούβελης: Είμαι στο στόχαστρο επειδή κρατάω τον κουμπαρά - Media

Έκλεισε πριν καλά καλά ξεκινήσει η συζήτηση για τις φοροελαφρύνσεις, καθώς η τρόικα διαμήνυσε ότι «αποδέχεται» μόνο τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη νέα ρύθμιση με τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 
Σύμφωνα  με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης που έγινε χθες μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και στελεχών της τρόικας ήταν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε άλλες φοροελαφρύνσεις, πριν τουλάχιστον ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την τρόικα.
 
Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί πάλι αντιμέτωπη με τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, οι οποίοι ζητούν οι φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ να συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.
 
Οι πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρουν ότι η τρόικα φέρεται να μην δέχεται το ελληνικό αίτημα για αναβολή της συζήτησης του ασφαλιστικού και των εργασιακών, καθώς παραμένουν πιστοί στην τακτική της διαπραγμάτευσης πακέτο, με όλα τα θέματα να παραμένουν ανοιχτά μέχρι να υπάρξει συνολική συμφωνία.
 
Στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του δημοσιονομικού κενού, με την κυβέρνηση να το υπολογίζει στα 900 εκατ. ευρώ και την τρόικα να ξεκινά από τα 2 δισ. Το κενό που χωρίζει τις δύο πλευρές θα αποτελέσει ακόμη ένα μοχλό πίεσης από τους δανειστές οι οποίοι αναμένεται να ζητήσουν την επιβολή μέτρων για την κάλυψή του πέρα από τη διατήρηση της έκτακτης εισφοράς για ακόμη δύο χρόνια.
 
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις αποτελεί η απαίτηση της τρόικας για 5.500 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει εναλλακτική λύση, εν όψει των πολιτικών εξελίξεων που ακολουθούν.
 
Πηγή: Ελευθεροτυπία

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.