search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:54
MENU CLOSE

Άδεια λειτουργίας πήραν 30 κολέγια

27.07.2010 16:04
Άδεια λειτουργίας πήραν 30 κολέγια - Media

Τριάντα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης (κολέγια), από τα σαράντα που υπέβαλαν φάκελο, πήραν τελικά την άδεια λειτουργίας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Τριάντα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης (κολέγια), από τα σαράντα που υπέβαλαν φάκελο, πήραν τελικά την άδεια λειτουργίας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Οπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, μπαίνουν πλέον κανόνες στο τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, ενώ το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ), που έκανε τους ελέγχους και εισηγήθηκε την αδειοδότηση, θα συνεχίσει να ελέγχει τόσο τα κέντρα που πήραν ήδη την άδεια, αλλά θα διερευνά και πόσα άλλα τυχόν λειτουργούν χωρίς να έχουν πάρει άδεια και τα οποία, θα πρέπει να κλείσουν.

Οπως είπε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, τα δέκα που δεν πήραν άδεια είχαν προβλήματα είτε με τις εγγυητικές επιστολές, είτε με τα κτίρια, ενώ τουλάχιστον δύο δεν είχαν καθόλου, ή ελλιπή σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Από αυτούς που πήραν άδεια, θα λειτουργήσουν τα τμήματα εκείνα τα οποία έχουν σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, με τα οποία είναι συνδεδεμένα. Για παράδειγμα, υπήρχαν κέντρα που λειτουργούσαν δέκα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, αλλά δεν είχαν και για τα δέκα αντίστοιχη σύμβαση με τα μητρικά τους πανεπιστήμια. Ετσι, πήραν κανονικά την άδεια για αυτά που διέθεταν σύμβαση και για τα υπόλοιπα υπέβαλαν πρόγραμμα σπουδών, το οποίο για άλλα εγκρίθηκε και για άλλα απερρίφθη.

Αυτά τα τμήματα για τα οποία δεν ελήφθη άδεια, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Να σημειωθεί, ότι τουλάχιστον είκοσι κέντρα μεταλυκειακών σπουδών δεν υπέβαλαν καν φάκελο για να πάρουν την άδεια λειτουργίας.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας είπε, ότι τον όρο κολέγια μπορούν να τον χρησιμοποιούν, πρέπει όμως απαραιτήτως να αναγράφουν συγχρόνως, ότι είναι κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:53