27/06/2019 08:43:47

Καταθέσεις οκτώ ατόμων για τα μπλόκα στην Ιερισσό

Καταθέσεις οκτώ ατόμων για τα μπλόκα στην Ιερισσό - Media
Οκτώ κάτοικοι της Χαλκιδικής θα καταθέσουν τις επόμενες μέρες ανωμοτί στην Ασφάλεια Πολυγύρου στο πλαίσιο δικογραφίας για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
 
Οι οκτώ κληθέντες αποτελούν μέλη του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού. Ήδη πήραν προθεσμίες για να καταθέσουν το επόμενο διάστημα.
 
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά τον αποκλεισμό των εισόδων της Ιερισσού, κατά τον περυσινό Απρίλιο, όταν αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έρευνες στο χωριό για τον εντοπισμό των «πρωταγωνιστών» της εμπρηστικής επίθεσης που είχε προηγηθεί -λίγους μήνες νωρίτερα- στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
 
Σε ό,τι αφορά τις δύο μεγάλες δικογραφίες που χειρίστηκαν τους τελευταίους μήνες οι ανακριτικές αρχές Χαλκιδικής -η πρώτη για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών και η δεύτερη για μία σειρά από επεισόδια που ακολούθησαν, συνδεόμενα με τον εμπρησμό- έχει περατωθεί το στάδιο της ανάκρισης και αναμένεται η εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των εμπλεκόμενων προσώπων.
 
Ο αριθμός τους ξεπερνάει συνολικά τα 50 άτομα και είναι όλοι μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.