23/01/2020 17:21:57

Το History Channel «στοιχηματίζει» πως ο τάφος στην Αμφίπολη ανήκει στην Ολυμπιάδα

Βιβλίο 73 ετών από το Χάρβαρντ δείχνει ως «ένοικο» του τάφου στην Αμφίπολη τον… Λαομέδοντα - Media

Συνεχίζουν τα μεγάλα δίκτυα όλου του κόσμου να ασχολούνται με την Αμφίπολη και να αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ για τον Τύμβο στο λόφο Καστά, επιχειρώντας να απαντήσουν στο ερώτημα: Σε ποιον ανήκει ο Τάφος;
 
Αυτή τη φορά είναι η σειρά του History Channel, το οποίο «στοιχηματίζει» στην Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Αλέξανδρου.
 
Ο αρθρογράφος του ρεπορτάζ θεωρεί πως οι καρυάτιδες είναι το εύρημα που στιγματίζει τον τάφο, και άρα τον ένοικό του, θεωρώντας ως πιθανότερη την εκδοχή να είναι η Ολυμπιάδα θαμμένη εκεί.
 
Υιοθετώντας κάποια από τα επιχειρήματα του Βρετανού διάσημου αιγυπτιολόγου Άντριου Τσαγκ, πως οι καρυάτιδες πιθανότατα είναι ιέρειες του Διονύσου, που συμμετείχαν με την, γνωστή για την προτίμησή της στις αποκρυφιστικές τελετές, Ολυμπιάδα σε διονυσιακά όργια και ορφικά μυστήρια. Είναι εκείνες, που κρατώντας στο κεφάλι καλάθια με φίδια και έχοντας υψωμένα τα χέρια τους επιλέχθηκαν ώστε να στέκουν αιώνιοι φύλακες στον τάφο της συντρόφου τους, μαζί με τις φοβερές Σφίγγες της εισόδου.
 
Το άρθρο του History Channel πάντως δεν παραλείπει να παραθέσει και τα συμπεράσματα άλλων ερευνητών που υποστηρίζουν πως στον Τάφο της Αμφίπολης είναι θαμμένος ο Ηφαιστίωνας, ο Νέαρχος, ακόμα και ο Κάσσανδρος ή η σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρωξάνη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.