19/01/2019 21:48:13

Ανοιχτό Κτηματολόγιο για το δήμο Αθηναίων μετά από 4 χρόνια

Ανοιχτό Κτηματολόγιο για το δήμο Αθηναίων μετά από 4 χρόνια   - Media

Μετά από μπλοκάρισμα τεσσάρων ετών, ανοίγει και πάλι το Κτηματολόγιο για τον Δήμο Αθηναίων.
 
Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι περίπου 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2008 δήλωσαν 1,2 εκατ. δικαιώματα θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή προκειμένου, όταν λάβουν ταχυδρομικά τις σχετικές ενημερώσεις, να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν, σε περίπτωση εσφαλμένης εγγραφής στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου, τα αποτελέσματα της επεξεργασίας. Και αυτό θα πρέπει να γίνει προκειμένου να μην κινδυνεύσουν να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία με τη σύσταση των οριστικών Κτηματολογικών Γραφείων.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε έναν χρόνο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει ποια ακίνητα, που δεν δηλώθηκαν, θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου. Η αρχή θα γίνει στο Πολύκαστρο Κιλκίς και θα ακολουθήσουν μέσα στο 2015 άλλες 19 περιοχές σε όλη την Ελλάδα στις οποίες η κτηματογράφηση ξεκίνησε την περίοδο1997-1999.
 
Σε ότι αφορά τα οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία, μέχρι στιγμής λειτουργούν δυο σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Μέχρι το 2020, οπότε και αναμένεται η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης σε όλη την Ελλάδα, θα λειτουργούν 16 οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία. Αυτά θα αντικαταστήσουν τα 401 υποθηκοφυλακεία και τα 101 προσωρινά Κτηματολογικά Γραφεία που λειτουργούν σήμερα.
 
Όποιο ακίνητο δεν δηλωθεί θα περιέρχεται στην κυριότητα του Δημοσίου. Η πρόβα τζενεράλε για το πώς θα γίνει αυτό θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2015 στο Πολύκασρο Κιλκίς, αναφέρουν «Τα Νέα».
 
Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, σύμφωνα με το νόμο, όσα ακίνητα δεν δηλωθούν εγκαίρως στο Κτηματολόγιο (η προθεσμία είναι 12 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας Κτηματολογικού Γραφείου σε μια περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14 για τους κατοίκους εξωτερικού για τα παλαιά προγράμματα), θα περιέρχονται στο Δημόσιο.

Πηγή: "Τα Νέα"
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.